dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CiU d’Arenys de Mar considera ‘desproporcionat’ l’augment de sou de dos regidors republicans

ajuntament_arenys_de_mar_280x87_05.jpgEl grup municipal de CiU a Arenys de Mar ha manifestat la seva ‘indignació’ per les noves retribucions dels regidors de l’equip de govern proposades per l’alcaldia en el darrer ple municipal.

ajuntament_arenys_de_mar_800x600_02.jpgEl grup municipal de CiU a Arenys de Mar ha manifestat la seva ‘indignació’ per les noves retribucions dels regidors de l’equip de govern proposades per l’alcaldia en el darrer ple municipal.

Retribucions

En un comunicat, els regidors de CiU han recordat que van votar en contra d’aquestes retribucions i han lamentat que altres partits com el PSC-PSOE, ERC i IC-V, "només deixin de banda i no recordin el seu discurs sobre la necessitat de mantenir l’austeritat municipal quan voten per apujar-se els sous amb retribucions exagerades".

Reducció d’ingressos

Els convergents han afegit que no entenen que en l’actual situació de crisi econòmica i de reducció d’ingressos municipals, sobretot a l’àrea d’obres, "es permeti que el regidor Jordi Pera (ERC), en substitució de Joaquim Ponsarnau – que marxa d’assessor a la Generalitat -, s’assigni un sou de 41.000 euros per mantenir una dedicació parcial que li pugui ser compatible amb altres activitats privades retribuïbles".

Nous sous

A banda, en paraules dels membres de CiU, "Esquerra Republicana obliga al tripartit a aprovar un altre sou de 33.670 euros per pagar la dedicació complerta de la nova regidora, Annabel Moreno (ERC), que fins ara ocupava una plaça de càrrec de confiança a la regidoria d’Urbanisme. Tot plegat, estem parlant de 73.760 euros anuals, més de dotze milions de les antigues pessetes!", anuncien.

Àrees

Segons els convergents, "hauria estat més lògic incorporar com a responsable política d’Urbanisme a la Sra. Moreno, doncs ja portava més de dos anys a l’àrea i era coneixedora dels temes". Ara, segons CiU, la "flamant" regidora portarà les àrees de Serveis Bàsics, Medi Ambient, Platges i Comunicació, "una tasca que en cap cas justifica la seva dedicació exclusiva", asseguren en el seu comunicat, mentre que el regidor Jordi Pera i Pi, amb una dedicació parcial, s’haurà de fer càrrec d’Urbanisme, Obres Públiques, Seguretat i Prevenció, "una àrea que en el passat ja va despertar la hilaritat general quan el tripartit la definia como una ‘macro-àrea’ pel seu elevat volum de feina", afegeixen.

Sous

Finalment, el grup municipal de CiU ha criticat públicament "el cost que comporta mantenir el pacte tripartit a Arenys de Mar" i ha ironitzat sobre aquest pacte (PSC-ERC-ICV), anomenant-lo el "pacte per al repartiment de sous".

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris