dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CiU de Calella acusa el govern municipal “d’opacitat informativa” i demana empara al Síndic

tala_arbres_calella_280x87.jpgEl grup municipal de CiU a Calella ha tramès una carta al Síndic de Greuges demanant empara davant el que considera "opacitat informativa" de l’equip de govern sobre l’impacte ambiental de les obres de la xarxa Ter-Llobregat en el municipi.

tala_arbres_calella.jpgEl grup municipal de CiU a Calella ha tramès una carta al Síndic de Greuges demanant empara davant el que considera "opacitat informativa" de l’equip de govern sobre l’impacte ambiental de les obres de la xarxa Ter-Llobregat en el municipi.

Tala d’arbres

Segons Convergència i Unió (CiU), "Aquestes obres transcorren masses boscoses de Calella i han comportat la tala de nombrosos arbres amb el consegüent impacte ambiental i paisatgístic". Per als convergents, "els tècnics de l’Ajuntament no han tingut en compte les mesures ambientals necessàries tal com es recomanava en un informe d’impacte ambiental elaborat pel Consell Comarcal del Maresme", asseguren.

Informacions i documentacions

Davant aquesta situació, que el Grup municipal de CiU a l’oposició defineix com a "greu", la formació nacionalista va demanar un seguit d’informacions i documentacions al govern municipal calellenc (PSC-ERC), "per tal d’aclarir quina havia estat la seva actuació i el per què s’ha permès que les obres afectessin d’aquesta manera els boscos del municipi".

Síndic de Greuges

Segons CiU, la primera petició va ser formulada el 7 d’octubre de 2008 sense rebre cap resposta, sol·licitud que va renovar el 21 d’abril d’enguany "sense que s’hagi rebut resposta fins el dia d’avui", informen. Per aquest motiu, els convergents consideren que "aquesta opacitat atempta contra la funció de control del òrgans de govern", i per aquest motiu han demanat l’ajut del Síndic de Greuges "perquè vehiculi la nostra queixa davant de l’alcalde per tal que es regularitzi la situació i es respecti l’exercici del dret fonamental dels regidors a participar dels assumptes públics", conclouen.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris