dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CiU de Calella assegura que fa 3 anys que l’Ajuntament no rendeix comptes a la Sindicatura

ajuntament_de_calella_280x87_03.jpgCiU de Calella acusa l’actual govern municipal (PSC-ERC) de "mala gestió econòmica" que, segons asseguren, "fins i tot pot posar en perill la seva pròpia estabilitat econòmica inclòs el seu col·lapse, en cas de deixar de rebre subvencions".

ajuntament_de_calella_600x800_02.jpgCiU de Calella acusa l’actual govern municipal (PSC-ERC) de "mala gestió econòmica" que, segons asseguren, "fins i tot pot posar en perill la seva pròpia estabilitat econòmica inclòs el seu col·lapse, en cas de deixar de rebre subvencions".

Comptes

Segons el grup municipal de Convergència i Unió a Calella, l’actual consistori "no ha rendit comptes a la Generalitat i a la Sindicatura de Comptes des de l’any 2005". En aquest sentit, els convergents denuncien "l’incompliment dels terminis per part del govern format per PSC i ERC en les obligacions de control financer per part de la Sindicatura de Comptes i del departament de Governació de la Generalitat, evitant així que aquestes institucions puguin donar compliment a les funcions que els encomana l’Estatut de Catalunya", afegeixen.

Retards

Segons les dades facilitades per CiU, ara fa més de 2 anys de retard en l’aprovació dels comptes de l’any 2006, més d’un any en l’aprovació del 2007, més de 6 mesos de retard en l’aprovació de la liquidació del pressupost de l’any 2008, i "en cap ocasió ha estat convocada la Comissió especial de Comptes Municipals, com és preceptiu", asseguren.

Controls comptables

CiU de Calella qualifica aquesta situació de "desídia" en relació a facilitar els controls comptables per part de les institucions catalanes, i també afegeixen que "es converteix en menyspreu, desdeny i ignorància envers els grups de l’oposició, als que amb aquesta actitud se’ns dificulta i impedeix el compliment i exercici de les nostres funcions de control". Però, a més, el grup municipal de CiU a Calella no tan sols formula aquesta denúncia sinó que també exigeix un "cop de timó per refer la situació actual" a causa del que consideren una "deixadesa demostrada per l’equip de la regidoria d’Hisenda i dels seus responsables tècnics i polítics".

Subvencions

Segons els convergents, de mantenir-se aquesta situació, "podria portar al col·lapse de les finances del nostre ajuntament, si les mesures que s’apunten derivades dels casos de corrupció de Santa Coloma de Gramanet, Badalona i Llavaneres; i que el propi President Montilla ja ha advertit que el Govern deixarà sense subvencions als municipis que no rendeixin comptes a la Sindicatura de Comptes". En cas de produir-se aquesta situació, els membres de CiU de Calella asseguren que demanaran "responsabilitat polítiques, tècniques i econòmiques, al més alt nivell", conclouen.

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris