dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CiU de Mataró assegura que l’alcalde no informa als grups municipals sobre el Museu Bassat

nau_gaudi_280x87_03.jpgSegons manifesta CiU de Mataró en un comunicat, l’alcalde no ha mostrat als grups polítics de l’Ajuntament, en cap òrgan municipal, els esbossos del projecte arquitectònic de la seu definitiva del Museu.

nau_gaudi_640x400.jpgSegons manifesta CiU de Mataró en un comunicat, l’alcalde no ha mostrat als grups polítics de l’Ajuntament, en cap òrgan municipal, els esbossos del projecte arquitectònic de la seu definitiva del Museu.

Suport inicial

Per a Convergència i Unió (CiU), la creació a Mataró del Museu d’Art Contemporani, que ha d’ubicar la Col·lecció de la Fundació Carmen i Lluís Bassat, "és un tema al qual CiU ha donat suport des de l’inici, però també des del primer moment, aquest Grup Municipal va demanar ser tingut en compte i informat com correspon dels esdeveniments i gestions realitzades", puntualitzen.

Seu provisional

Segons els convergents, el mateix dia que s’anunciava que la Nau Gaudí serà finalment la seu provisional del Museu Bassat, mentre no estigui enllestit l’edifici definitiu que s’ha d’ubicar a l’antiga Farinera Ylla i Aliberch, a l’acte central del 25è aniversari de la revista Capgròs a l’Ateneu de Caixa Laietana, Lluís Bassat va mostrar esbossos del projecte arquitectònic de la seu definitiva del Museu. Dies més tard, en el Telenotícies de TV3, es va donar la notícia de la ubicació a Mataró del nou Museu d’Art Contemporani a partir de la col·lecció del Sr. Bassat, apareixent a la pantalla els mateixos esbossos que havien estat mostrats a Mataró.

Esbossos

Segons el principal grup a l’oposició, "aquests esbossos no han estat mostrats o presentats als grups polítics de l’Ajuntament de Mataró en cap òrgan municipal, no tenint constància de la seva existència i menys encara del seu cost, ni de com es pensa finançar el projecte. Tampoc es coneix com es preveu adaptar les instal·lacions del futur Museu a un edifici catalogat com és el de la Farinera", es lamenten.

Pregunta al Ple

CiU defineix aquesta situació com a "desinformació" en un tema que va iniciar-se amb el "consens de tots", i per aquest motiu ha decidit presentar una pregunta al proper Ple "per tal de poder rebre explicacions i conèixer els detalls del projecte o avantprojecte, doncs tampoc es coneix el grau de concreció del treball", conclouen.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris