dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CiU demanarà al Senat l’alliberament de peatges a Catalunya per la manca d’inversions estatals

peatge_280x87_02.jpgLa portaveu adjunta de CiU al Senat, Montserrat Candini, interpel·larà el proper dimarts el Govern, durant la sessió de control, reclamant l’alliberament de peatges a Catalunya per "l’incompliment de les inversions estatals".

La portaveu adjunta de CiU al Senat, Montserrat Candini, interpel·larà el proper dimarts el Govern, durant la sessió de control, reclamant l’alliberament de peatges a Catalunya per "l’incompliment de les inversions estatals".

Suprimir peatges

Segons la senadora Candini, "per compensar parcialment aquesta situació, l’Estatut de Catalunya preveu que en el cas de no executar-se part de les inversions que anualment ha d’executar l’Estat, els recursos assignats a les mateixes es poden utilitzar per a la supressió de peatges".

Interès general

Montserrat Candini també ha destacat que "Catalunya disposa de la xarxa d’autopistes de peatge mes extensa de l’Estat i per contra té una de les xarxes d’autovies gratuïtes amb menys quilòmetres de l’Estat". Això, per la senadora de CiU "constitueix a Catalunya un problema d’interès general".

Construcció i manteniment

En aquest sentit, ha matisat que "el contribuent català paga per la construcció i el manteniment d’autovies a tot el territori de l’Estat, on Catalunya té un pes mínim, i alhora es veu obligat a pagar cada vegada que les utilitza i són moltes. Més del 50% de les vies d’alta capacitat dependents de l’Estat que tenim a Catalunya són de pagament", assegura.

Execució lenta

Candini també ha assenyalat que "aquesta situació s’agreuja amb la lenta execució de les inversions de l’Estat a Catalunya en obres clau com el desdoblament de la N-II, al seu pas per les comarques de Girona, que avancen a un ritme de quatre quilòmetres anuals. Passa el mateix, a un ritme encara mes lent, amb la construcció de la B-40 o el IV cinturó", ha conclós.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris