dimecres, 12 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CiU diu que Catalunya es quedarà ‘sense pescadors, ramaders ni pagesos’

pesca_280x87_03.jpgSegons el diputat de CiU, Benet Maimí, "el govern tripartit no té una política pesquera clara i no aposta clarament per les piscifactories".

benet_maimi__.jpgSegons el diputat de CiU, Benet Maimí, "el govern tripartit no té una política pesquera clara i no aposta clarament per les piscifactories".

‘No està de moda’

En el debat a la comissió d’agricultura i pesca sobre els pressupostos de la Generalitat, Maimí va dir al conseller Joaquím Llena que "és responsable d’una conselleria que no està de moda i que està passant moments difícils, però que és el motor de l’economia real" i va afegir que "si continuem així no quedaran pescadors, ni ramaders ni pagesos".

Ajuts

El diputat convergent també li va retreure al conseller que "els ajuts de l’aqüicultura no estan reflectits en els actuals pressupostos per al 2010, no es veu res i és el futur", va manifestar.

Confradies

Segons Maimí, l’actual pressupost contempla ajudes per les confraries de pescadors, "però ara el més important és com es reparteixen", va apuntar. També li va dir al conseller que "les confraries s’han de tutelar, no intervenir".

Modernització

El diputat de CiU va retreure a Llena la reducció de la partida destinada a la  modernització del sector pesquer i li ha demanat potenciar més el peix fresc de la costa. Finalment, va ‘recomanar’ al conseller que "recuperi el nom de conseller d’agricultura, ramaderia i pesca, perquè no li costarà diners", va concloure.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris