divendres, 14 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Comencen les obres de l’ascensor inclinat de Malgrat

ascensor_inclinat_malgrat_280x87.jpgLes obres de construcció de l’ascensor inclinat que unirà el parc del Castell amb el centre de Malgrat de Mar han començat aquest dilluns matí. L’Ajuntament preveu que les obres estaran enllestides la propera Setmana Santa.

ascensor_inclinat_malgrat_.jpgLes obres de construcció de l’ascensor inclinat que unirà el parc del Castell amb el centre de Malgrat de Mar han començat aquest dilluns matí. L’Ajuntament preveu que les obres estaran enllestides la propera Setmana Santa.

Barri del Castell

Aquesta actuació, que porta a terme l’empresa Elecnor S.A. amb un pressupost d’1.070.200 euros, és un dels projectes inclosos en el Projecte d’Intervenció Integral del Barri del Castell subvencionat a través de la Llei de Barris, finançats al 50% per l’Ajuntament de Malgrat de Mar i la Generalitat de Catalunya.

Desbrossament

El passat mes d’agost es van iniciar les tasques de desbrossament i neteja del solar on a partir d’ara s’instal·larà l’ascensor inclinat. També s’ha dut a terme l’arranjament de les tanques de les finques veïnes.

Projecte

Segons informa el consistori, el projecte preveu la construcció d’un edifici d’accés a l’ascensor des del carrer de Passada, que inclourà una sala polivalent i una oficina, i en el qual s’utilitzarà molt de vidre per veure el verd del parc i deixar passar la claror. Aquest edifici tindrà 245 metres quadrats de superfície construïda. L’edifici disposarà a la primera planta d’una sala polivalent de 60 metres quadrats que serà accessible per una escala i el mateix ascensor. A la planta baixa hi haurà serveis adaptats i un espai de recepció.

Ascensor

D’altra banda, el baixador de l’ascensor de dalt, el del parc del Castell, inclourà una pèrgola que connectarà la cabina de l’ascensor amb l’edificació ara existent dels lavabos i es crearà un mirador. Segons els arquitectes responsables de la proposta, Eduard Sancho i Sergi Cera, "s’ha projectat el baixador del parc amb la filosofia de fer una intervenció mínima amb l’objectiu de provocar el menor impacte visual i atorgar tot el protagonisme al parc i als pins".

per Redacció | Foto: Aj.Malgrat

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris