dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Compte enrere per al I Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme

challenge_280x87_04.jpgMés de 2.000 participants, 9 hores de carretes tallades, una prova de natació de 1.900 metres, una cursa ciclista de 90 km i de 21 km a peu, són algunes de les xifres de la celebració del I triatló Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme.

fira_challenge_calella_800x600_03.jpgMés de 2.000 participants, 9 hores de carretes tallades, una prova de natació de 1.900 metres, una cursa ciclista de 90 km i de 21 km a peu, són algunes de les xifres de la celebració del I triatló Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme.

Talls de carretera

El proper diumenge, 24 de maig, la carretera N-II, entre Calella i el Masnou, estarà tallada durant 9 hores. També hi haurà talls i restriccions de circulació a la C-1415 i a la B-510. A més, moltes de les poblacions implicades amb la celebració d’aquest triatló de caire internacional hauran de prendre mesures especials de circulació. En aquest sentit, les policies locals de cada municipi han establert vies alternatives. També es veurà afectat el recorregut de la línia d’autobusos C-10 (Mataró- Barcelona, per la carretera N-II) que disposarà d’una ruta alternativa.

Autopista gratuïta

Els primers talls de circulació començaran a les 6 del matí a fi de facilitar que els esportistes puguin competir amb la màxima seguretat. L’alternativa per als conductors serà l’autopista C-32. Cal recordar, que durant la celebració de la prova, aquesta via serà gratuïta gràcies a l’acord al qual van arribar el Consell Comarcal del Maresme i l’ajuntament de Calella amb la concessionària ACESA. A les entrades a l’autopista des dels accessos del Maresme, voluntaris de les ADF lliuraran als usuaris un tiquet que els facilitarà el pas sense haver de pagar peatge. El Consell Comarcal del Maresme (2/3 parts) i l’Ajuntament de Calella (1/3) assumiran el cost.

Obertura

L’hora prevista per obrir de nou la N-II al trànsit rodat serà les 15.30 h. La circulació es restablirà a la C-1415 i a la B-510, tant punt hagi passat l’últim corredor.

Challenge

El Challenge és una marca molt prestigiosa dins del món del triatló, coneguda i reconeguda a nivell internacional. Es tracta d’una prova esportiva que combina 3 disciplines: la natació (3.800 metres), el ciclisme de carretera (180 km) i la marató com a carrera a peu (42,200 metres). El Half Challenge és la mateixa competició però compta amb la meitat de recorregut.

Història

El Challenge va néixer a Alemanya, concretament a Roth, que és on celebra actualment la competició de triatló amb més participació del món. Concretament, l’any 2008 hi van participar més de 4.600 atletes de 50 nacions diferents i amb l’assistència d’uns 130.000 espectadors. El Challenge es celebra també a Nova Zelanda, França i Alemanya. A partir d’aquest 2009 es farà també a Catalunya, amb seu a Calella.

Fira paral·lela

L’esdeveniment inclou també la celebració d’una Expo, una Fira al carrer d’accés gratuït que compta amb més de 40 expositors de venda directa de material esportiu, accessoris i altres activitats paral·leles. Aquesta Fira es pot visitar tres dies abans de la celebració del triatló i fins el final del mateix. D’altra banda, el Junior Challenge, una mini-triatló per a nens d’entre 8 i 15 anys, se celebra dissabte, un dia abans de la competició del Challenge. 

Horari

La I Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme s’iniciarà el proper diumenge, a partir de les 7.30 del matí, al davant la zona de transició del passeig marítim de Calella, amb la prova de natació. L’organització preveu que els primers classificats arribin a la meta, situada a la pista d’atletisme de Calella, a partir de les 11.30 h. del matí.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris