dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Concentracions a Pineda i Calella per demanar la pau a Gaza

concentracio_pineda_280x87.jpgGONG, Organització No Governamental (ONG) de Pineda de Mar, va reunir dijous al vespre un centenar de persones en una concentració silenciosa per la pau a Gaza. Dissabte hi haurà un nou acte a Calella convocat per la comunitat musulmana.

pineda_concentracio_per_la_pau_a_gaza_800x600.jpgGONG, Organització No Governamental (ONG) de Pineda de Mar, va reunir dijous al vespre un centenar de persones en una concentració silenciosa per la pau a Gaza. Dissabte hi haurà un nou acte a Calella convocat per la comunitat musulmana.

Acte de Pineda

L’acte simbòlic, celebrat a la plaça Catalunya, va consistir en una encesa conjunta d’espelmes i tres minuts de silenci perquè s’aturi la violència en aquella zona. La concentració va comptar amb el recolzament de l’Ajuntament, partits polítics pinedencs, així com de diverses entitats i particulars del municipi.

Acte calellenc

D’altra banda, la comunitat musulmana de Calella ha convocat per aquest dissabte 17 de gener, a les 5 de la tarda, una concentració davant les portes de l’Ajuntament per demanar la fi de la guerra entre Israel i el grup armat Hamas. L’acte inclourà la lectura d’un manifest.

Per la Pau

El president de la comunitat musulmana a Calella, Mimoh Jalish, ha demanat a la població que s’adhereixi a la seva protesta i "que no es quedi impassible davant un conflicte bèl·lic que està causant moltes morts civils, sobretot en el bàndol palestí", ha afegit.

Guerra sense pal·liatius

Fins al moment, l’ofensiva israelinana a la franja de Gaza ha causat la mort de més d’un miler de persones. La Creu Roja Internacional ha denunciat aquesta guerra "sense pal·liatius" en la qual més de la meitat de les víctimes són dones i nens. Davant aquesta tragèdia, les comunitats musulmanes del Maresme han decidir unir-se per demanar a la ciutadania que exigeixin públicament la fi d’aquests atacs indiscriminats que estan causant tantes morts civils.

per Redacció | Ramon Texidó / Foto: Aj.Pineda

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris