dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Conferència inèdita sobre la família Salvador de Calella

biblioteca_calella_280x87.jpgLa biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella va acollir ahir dijous la conferència la conferència "Salvador de la Plaça. De pagesos a mercaders" a càrrec de Jesús Rodríguez, Arxiver del Museu-Arxiu de Calella.

La biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella va acollir ahir dijous la conferència la conferència "Salvador de la Plaça. De pagesos a mercaders" a càrrec de Jesús Rodríguez, Arxiver del Museu-Arxiu de Calella.

Família Salvador

Rodríguez, que també és professor d’història de l’Institut Joan Coromines de Calella, va parlar de la família Salvador, situant-la a l’època medieval. La família Salvador va ser una gran nissaga que va tenir el seu abans del segle XIII, a la Riera Capaspre de Calella. Al segle XIV, els Salvador es van establir al centre de la població, a l’anomenada zona del mercadal, primer com a pagesos i més tard com a mercaders, professió que els va permetre ser una de les cases més riques i influents de Calella. La casa senyorial de Can Salvador de plaça estava ubicada al mateix indret on es troba actualment la biblioteca de Calella.

Història inèdita

Es dóna el cas que aquesta crònica no apareix en cap llibre i, per tant, es tracta d’història inèdita de la ciutat. L’acte va ser organitzat per l’Associació Amics de la Biblioteca de Calella.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto i vídeo: Diari maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris