divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Confirmen que l’accident d’autocar a Sant Pol es va produir per excés de velocitat

sant_pol_autopista_c-32_280x87.jpgEls Mossos d’Esquadra han conclòs que l’excés de velocitat va ser la causa de l’accident d’autocar que va tenir lloc el passat 31 de juliol a la C-32, a l’alçada de Sant Pol de Mar. L’accident va causar 6 víctimes mortals, 30 ferits greus i 26 ferits lleus.

Els Mossos d’Esquadra han conclòs que l’excés de velocitat va ser la causa de l’accident d’autocar que va tenir lloc el passat 31 de juliol a la C-32, a l’alçada de Sant Pol de Mar. L’accident va causar 6 víctimes mortals, 30 ferits greus i 26 ferits lleus.

Autocar turístic

L’autocar circulava als volts de les 11 de la nit per aquesta autopista procedent de les Fonts Màgiques de Montjuïc de Barcelona en direcció a Santa Susanna, primera parada prevista del recorregut per traslladar els passatgers, la majoria turistes holandesos. Hi viatjaven 67 persones, incloses el conductor i la guia de l’excursió. També hi havia també un grup de persones amb discapacitat.

L’accident

Segons la investigació policial, en el moment en què el conductor va agafar la sortida de Sant Pol de Mar, l’autocar va xocar amb la tanca metàl·lica esquerre, amb la posterior sortida de via i l’impacte amb arbres i talús del marge. En el recorregut final, el vehicle va impactar amb una segona tanca metàl·lica i va bolcar, envestint un turisme que circulava correctament pel carril d’entrada a l’autopista, amb un únic ocupant que també va resultar ferit lleu.

Velocitat

Segons l’informe, el conductor de l’autocar, que va donar negatiu en la prova d’alcoholèmia, circulava al revolt de la sortida de l’autopista a 73 km/h i en el moment de l’impacte amb la primera tanca, a 67 km/h, en un tram de via limitat a 40 km/h. Aquest estudi de velocitat s’ha pogut realitzar amb la inspecció del tacògraf digital.

Víctimes

D’altra banda, els mossos han informat que de les 67 persones que viatjaven a l’autocar, 22 utilitzaven cinturó de seguretat i 45 no en feien ús, entre elles les sis víctimes mortals.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris