diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Creen un fons d’emergències socials per als 26 municipis maresmencs amb menys de 20.000 habitants

consell_comarcal_280x87.jpgEl Consell Comarcal del Maresme (CCM) ha signat un contracte-programa
amb la Generalitat per la creació d’aportacions extraordinàries per a
emergències socials, destinades als municipis maresmencs de menys de
20.000 habitants.

sigantura_acord_600x400.jpgEl Consell Comarcal del Maresme (CCM) ha signat un contracte-programa amb la Generalitat per la creació d’aportacions extraordinàries per a emergències socials, destinades als municipis maresmencs de menys de 20.000 habitants.

Increments

El contracte afecta als 26 municipis del Maresme amb menys de 20.000 habitants en els quals el Consell Comarcal gestiona, coordina o presta programes de serveis socials. Concretament, el finançament que la Generalitat traspassarà enguany al CCM serà de prop de 4,3 milions d’euros, un 42% més que l’any passat.

Urgència social

Una de les principals novetats de l’acord és la creació d’una partida extraordinària per a fer front a l’impacte de la crisi i atendre les situacions d’urgència social derivades de l’actual cojuntura econòmica. Aquest ajut va destinat a persones individuals o famílies que es trobin en una situació de necessitat personal bàsica i servirà per donar cobertura a situacions de necessitat puntual. El fons que es disposarà per aquest concepte és d’uns 110.000 euros. També, s’incrementarà l’aportació pel SAD de dependència que passa a un total de 885.000 euros; un augment de gairebé el 75%. En canvi, queden pràcticament congelades les partides destinades a acollida de persones estrangeres immigrades, serveis d’intervenció en casos de violència familiar, transport adaptat i EAIA (Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència).

Signatura

El contracte-programa de serveis socials per aquest 2009 ha estat signat per la consellera delegada de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Maresme, Neus Serra, i el director de Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, Josep González-Cambray.

Mataró

Per la seva banda, l’Ajuntament de Mataró ha signat avui amb aquest mateix Departament de la Generalitat el seu propi contracte-programa per a Serveis Socials amb un import de gairebé 2,4 milions d’euros. Aquesta aportació suposa un increment global del 33% respecte l’any 2008 i, segons informa el propi consistori, "representa, en la majoria dels casos, el finançament d’una part dels costos dels diferents programes, de

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris