divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Creen un web maremenc d’ajut a les persones amb problemes psíquics i als seus familiars

mans_280x87_06.jpgLa Comunitat Terapèutica del Maresme (CTM) serveis de salut mental, amb seu a Malgrat de Mar, ha creat una nova pàgina web de divulgació i ajuda en salut mental.

La Comunitat Terapèutica del Maresme (CTM) serveis de salut mental, amb seu a Malgrat de Mar, ha creat una nova pàgina web de divulgació i ajuda en salut mental.

Objectius

Segons els impulsors de la iniciativa, "aquesta pàgina Web pretén ser participativa, amb intercanvis d’opinions i útil" i, entre altres serveis, informarà de quines són les malalties mentals, divulgarà on poden ser ateses les persones que tenen o creuen tenir un problema de salut mental al Maresme, explicarà quins són els tipus de tractaments i potenciarà la participació de les persones malaltes.

Suport

També oferirà un possible suport a famílies o persones del seu entorn, denunciarà allò que constitueixen els prejudicis i els mites al respecte de la malaltia mental, facilitarà informació i maneres de col·laborar a associacions i empreses en incorporar un malalt mental, promourà la participació en un intercanvi d’opinions i d’ajuda mútua; i obrirà un canal de comunicació amb els professionals de la CTM per a qualsevol informació, dubte o queixa al respecte del tracte i dels tractaments realitzats.

Salut mental

Segons les estimacions, prop de 90.000 persones del Maresme patiran en algun moment de la seva vida algun tipus de problema de salut mental. La majoria d’aquestes persones requerirà assistència. Tot i que bona part d’aquests problemes no són considerats greus, amb alguna atenció adequada podran tenir una bona evolució i, fins i tot resoldre’s sense deixar conseqüències importants. Es calcula que al Maresme, en proporció a com succeeix a tot arreu del nostre entorn, hi han entre set i deu mil persones amb malaltia mental greu que requereixen una assistència continuada i que, amb el pas del temps, el seu principal problema és la inserció social i la qualitat de vida, malmeses per la malaltia mental.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris