dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Defensors dels animals protesten a Mataró per la presència d’un circ

protesta_associacio_animalista_280x87.jpgActivistes defensors dels drets dels animals van protestar diumenge passat a Mataró per la presència del Circo Acuático a la ciutat, perquè utilitza animals en els seus espectacles.

Activistes defensors dels drets dels animals van protestar diumenge passat a Mataró per la presència del Circo Acuático a la ciutat, perquè utilitza animals en els seus espectacles.

Protesta

Activistes de la Fundació Faada i de l’Associació Animalista LIBERA! van protestar diumenge passat davant el Circo Acuático situat al Polígon de les Hortes de Mataró perquè utilitza animals en els seus espectacles. Els activistes van repartir folletons informatius en els quals s’expliquen, segons asseguren, "els maltractaments als quals es sotmet els animals per aconseguir que realitzin activitats tan pintoresques com saltar entre anells de foc". Per la tarda, els activistes van traslladar la seva protesta a la plaça Santa Anna de la ciutat, on van projectar en una pantalla un documental amb imatges enregistrades amb càmera oculta sobre investigacions que segons l’Associació evidencien els maltractaments que pateixen els animals durant els ensinistraments per als espectacles de circ.

Entrevista

D’altra banda, la Fundació Faada i de l’Associació Animalista LIBERA! han sol·licitat mantenir una entrevista amb la regidora de benestar social de l’Ajuntament de Mataró, Carme Esteban, a la qual volen entregar un vídeo sobre maltractament animal als circs i, alhora, demanar-li que la ciutat disposi d’una ordenança municipal com la de Barcelona, que prohibeix explícitament l’exhibició d’animals en espectacles de circ.

La Mirada Crítica

Segons l’Associació Animalista LIBERA!, la mostra d’imatges relacionades amb els maltractaments als animals tenen per objectiu conscienciar la ciutadania a través d’una iniciativa que porten a terme des de fa uns mesos a Espanya, amb el nom de La Mirada Ética. La campanya fou presentada el passat 4 d’Octubre a Madrid, ja ha passat per Santander i Barcelona, i ara ha estat presentada a Mataró.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris