dijous, 13 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Denuncien que la via de Parpers continua degradant-se

Segons informa l’entitat Natura, la Via Romana de Parpers, situada a la Vall de Riudemeia d’Argentona, continua degradant-se ‘sense aturador’ i a ‘marxa ràpida’.

Segons informa l’entitat Natura, la Via Romana de Parpers, situada a la Vall de Riudemeia d’Argentona, continua degradant-se ‘sense aturador’ i a ‘marxa ràpida’.

Per una banda, els membres d’aquesta entitat maresmenca asseguren que hi ha els efectes de l’erosió, "més greus des de que es van fer els treballs de ‘neteja’ de la vegetació i dels treballs silvícoles de les propietats colindants, i per l’altra, l’ensorrament d’alguns trams significatius de mur", afegeixen.

Finalment, Natura es pregunta què estan fent les diferents administracions amb competències i responsabilitats sobre aquesta part del patrimoni argentoní; i en aquest sentit reclamen l’execució d’un projecte de consolidació de la via que eviti aquests danys, "a més de fer visitable l’espai i posi en valor tot l’entorn natural que l’envolta", conclouen.

La Via Romana de Parpers, amb més de 2.000 anys d’antiguitat, és un dels signes d’identitat d’Argentona i de la Maresme Romana. Històricament, la riera d’Argentona va constituir en època romana un important eix vertebrador de l’organització del territori del Maresme central. El seu curs era el pas natural, utilitzat per la Via romana de Parpers per comunicar la costa amb el Vallés, connectant així aquestes dues zones intensament romanitzade

per Redacció | Foto: Jaume Vellvehí

1 comentari per a “Denuncien que la via de Parpers continua degradant-se”

  1. […] en els darrers anys, diverses entitats d’Argentona han anat denunciant  l’estat de degradació que ha anat patint aquesta històrica via amb més de 2.000 anys […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris