diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Desestimen el recurs presentat per la CUP contra la venda de Can Fàbregas a PUMSA

can_fabregas_280x87_06.jpgEl Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Barcelona ha desestimat el recurs presentat el 13 de maig de 2008 per la CUP, contra la venda a PUMSA de l’aprofitament obtingut per l’Ajuntament de Mataró sobre el projecte de reparcel·lació de Can Fàbregas

El Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Barcelona ha desestimat el recurs presentat el 13 de maig de 2008 per la CUP, contra la venda a PUMSA de l’aprofitament obtingut per l’Ajuntament de Mataró sobre el projecte de reparcel·lació de Can Fàbregas.

Sentència

Segons la sentència, "que es destini el sòl corresponent a un gran equipament comercial previst ubicar en el sector" – argumenta, sense citar-ho, referint-se al El Corte Inglés – és un "interès públic que justifica la venda directa". També, la magistrada considera que no s’han vulnerat els principis d’igualtat i lliure concurrència i que "queda acreditat que la instal·lació comercial suposa un benefici econòmic per al municipi i respon a la consecució de la finalitat per la qual està prevista", afegeix. A més, segons la jutgessa, l’informe desfavorable del Departament de Governació de la Generalitat no impedia la venda i ni era vinculant.

Trasllat

D’altra banda, sobre el trasllat de la fàbrica, la magistrada recorda en el seu escrit que aquesta circumstància "no requeria autorització de la Generalitat, sempre que es tracti d’un trasllat, que mantingui i conservi integralment les parts de l’edifici catalogades com a bé cultural d’interès local". La sentència es troba ara en el període de quinze dies en el qual es pot interposar recurs d’apel·lació.

CUP

Es dóna el cas, que en el ple municipal del mes de novembre, la CUP de Mataró va tornar a denunciar les que considera "irregularitats" per la venda del solar de Can Fàbregas per part del consistori a l’empresa municipal PUMSA, demanant a més l’anul·lació d’aquell acord.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris