dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Detenen 21 persones que introduïen mensualment 50.000 euros falsos en bitllets de 50

euros_falsos_280x87_02.jpgLa policia ha desarticulat una banda que es dedicava a introduir grans quantitats d’euros falsificats a l’Estat Espanyol, provinents d’Itàlia. Dos membres del grup van ser detinguts a Premià de Mar i quatre a Mataró.

euros_falsos.jpgLa policia ha desarticulat una banda que es dedicava a introduir grans quantitats d’euros falsificats a l’Estat Espanyol, provinents d’Itàlia. Dos membres del grup van ser detinguts a Premià de Mar i quatre a Mataró.

Operació conjunta

Una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Policia, ha desarticulat una de les principals xarxes de distribució a Catalunya d’euros falsos, constituïda per un grup criminal ubicat a Sabadell.

21 detinguts

Al llarg de la investigació s’han detingut un total de 21 persones, de nacionalitat espanyola i magrebina, que haurien adquirit bitllets falsos per introduir-los en el circuit econòmic a través de compres als comerços. Les primeres detencions s’han anat fent de forma esglaonada des de principis d’any: tres a Caldes de Montbui, dos a Premià de Mar, quatre a Mataró i una a Rubí. Als deu primers arrestats se’ls hi van intervenir més de 45.000 euros falsificats. En l’última fase de la investigació realitzada aquest mes de juliol, s’han detingut 11 persones, la major part d’ells residents a Sabadell, entre els quals hi ha els tres màxims responsables de l’organització.

detencions_euros_falsos.jpgEuros i armes

Els membres d’aquesta organització es dedicaven a la importació de grans quantitats d’euros falsos provinents d’Itàlia que eren distribuïts i introduïts en el circuit econòmic. També es dedicaven al tràfic d’armes il·legals i a la falsificació de documents. El grup desarticulat importava mensualment a l’Estat espanyol uns 50.000 euros falsos, en bitllets de 50 euros "d’altíssima qualitat", i es distribuïen per tota la geografia espanyola. Segons fonts policials, la falsificació correspon a una de les tipologies considerada més perillosa a nivell europeu per la seva alta qualitat, i durant els darrers mesos s’han arribat a intervenir a l’Estat Espanyol més de 6 milions d’euros d’aquests tipus de bitllets.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris