dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Diego Sánchez

diego_sanchez_100x100_02.jpg"Si és possible i compatible, volem formar part del major nombre d’equips de govern local"

El passat mes de juliol, l’assemblea comarcal del Partit Popular del Maresme va escollir Diego Sánchez com a nou President del Partit Popular a la comarca. Sánchez va ser secretari general del partit al Maresme i actualment és regidor del Grup Popular a l’Ajuntament de Pineda i membre del Consell Comarcal.

diego_sanchez_100x100_02.jpg"Si és possible i compatible, volem formar part del major nombre d’equips de govern local"

El passat mes de juliol, l’assemblea comarcal del Partit Popular del Maresme va escollir Diego Sánchez com a nou President del Partit Popular a la comarca. Sánchez va ser secretari general del partit al Maresme i actualment és regidor del Grup Popular a l’Ajuntament de Pineda i membre del Consell Comarcal.

Com ha assumit el nou càrrec dins del partit?
Amb molta il·lusió i responsabilitat, pensant de cada dia no puc defraudar l’àmplia confiança dipositada en mi.

diego_sanchez_.jpgVostè substitueix a Víctor Ros després de 23 anys en el càrrec. Com valora aquestes més de dues dècades del seu antecessor?
Dir que en Víctor ho ha fet tot molt be seria faltar a la veritat, ha pres moltes decisions, unes de bones i d’altres no tan bones però l’important és que les ha pres. El que queda són els resultats, va agafar la comarca amb vuit regidors i un conseller comarcal l’ha deixat, tot i que voldríem més, amb 29 regidors i 3 consellers comarcals.

Què vol que continuï igual i què vol canviar?
Vull que continuï igual la línea de treball i el projecte, i més que canviar, vull millorar l’organització i coordinació dins la comarca.

Quin és el seu projecte global per al Maresme?
Quatre punts: ampliar la informació i coordinació entre els diferents grups municipals, millorar la coordinació entre les juntes locals, augmentar la relació entre el grup comarcal i els grups municipals i tenir presència estable a poblacions a on encara no tenim representació.

comite_diego_sanchez.jpgQuè ens pot explicar sobre el seu equip de treball?
La meva idea és que a la junta comarcal estiguin representades totes les poblacions de la comarca per poder rebre totes les aportacions possibles. Hi haurà un comitè directiu (president, secretari, vicesecretari general i tres vicesecretaries d’àrea)  i una junta comarcal.

Un dels seus objectius és potenciar la militància?
És evident que hem de fer més gran el partit, arribar a més gent, implicar totes aquelles persones que comparteixen el nostre projecte perquè serà a partir d’aquí que la nostra força serà més àmplia.

En un caire més local, com a regidor a l’oposició de l’Ajuntament de Pineda, quin és el seu repte?
El PP a Pineda està en una fase ascendent, estem treballant d’una manera molt positiva i és molta la gent que dia a dia ens felicita. El meu objectiu és treballar colze a colze amb el portaveu municipal, Xavier Zarco, per a portar el Partit Popular al govern pinedenc a les properes eleccions del 2011.

Creu que es poden potenciar més accions des de Consell Comarcal?
Sí, crec que des de el Consell es gestionen molts serveis que repercuteixen directament a tota la població de la comarca, és per això que vull potenciar la implicació de tots els regidors populars a l’hora de portar iniciatives i propostes al Consell.

Hi ha una frontera històrica entre el Baix i l’Alt Maresme? A nivell de partit, un dels seus objectius és millorar la comunicació entre ambdues zones?
No considero que hi hagi aquesta frontera, el que sí hi ha son problemàtiques diferents, en algun àmbit és la mobilitat, en d’altres l’aigua, la població, etc, però de Maresme només n’hi ha un i les mesures a aplicar s’han d’enfocar des d’una perspectiva global.

Com es defensa quan acusen el seu partit d’anticatalà?
Hi ha un interès per part d’alguns partits, que no de la població, que el seu missatge i objectiu és fer veure que anem en contra de Catalunya. Jo defenso una Catalunya dins d’una Espanya plural, i com a català que soc la meva obligació és explicar el missatge del meu partit perquè ningú el pugui malinterpretar.

Des de comarca, creu en la descentralització del seu partit?
De projecte només n’hi ha un, però les prioritats de cada junta local les han de marcar ells mateixos pensant en el que més convé a la població que representen.

Per acabar, el seu repte més immediat és assolir un bon resultat a les eleccions municipals del 2010. Com volen assolir aquest objectiu i on situen el seu llistó electoral?
Vull que la representació en els Ajuntaments augmenti considerablement i, si és possible i compatible, formar part del major nombre d’equips de govern local.

Foto (Comitè directiu)
President comarcal: Diego Sánchez
Secretari comarcal: Marcos Fernández
Vice secretari comarcal: Javier Berzosa
Vice secretari organització: Javier Zarco
Vice secretari territorial: Marcelo Gomez
Vice secretari politica municipal: Susana Cleirichi

per Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris