dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Diners i eficiència

La Fundació CRAM, amb seu a Premià de Mar, ha començat a repartir aquest estiu perxes de tall per a reduir la mortalitat de les tortugues babaues. Aquest senzill dispositiu desenvolupat per la pròpia Fundació pretén ajudar a disminuir la mortalitat d’aquestes tortugues marines comptant, a més, amb la col·laboració activa dels pescadors, quan són capturades incidentalment a les línies de palangre.

Fins a dia d’avui, el nou dispositiu ha esdevingut l’estri més efectiu desenvolupat per a reduir la mortalitat de les tortugues babaues. Consisteix en una vara lleugera d’alumini amb una ganiveta en un dels seus extrems que permet tallar el sedal arran "de boca de boca" de forma fàcil, evitant així lesions que poden arribar a ser mortals per aquests animals per la ingestió del sedal.

Acostumats a llegir que des de les administracions s’invertiran milions d’euros en algun projecte concret, a vegades les xifres esdevenen només números amb el risc d’oblidar la importància de cercar també l’eficiència. Per això, una iniciativa com la que acaba d’impulsar la Fundació CRAM – senzilla i econòmica – que pot ajudar a salvar la vida de desenes d’exemplars de tortugues marines, amb la complicitat dels pescadors del litoral, esdevé tot un èxit.

El mateix passa amb entitats i associacions ciutadanes que amb molt pocs recursos són capaces d’impulsar projectes que les administracions ni s’atrevirien a tirar endavant amb els pressupostos amb el que es veuen obligats a treballar. I és que possiblement, en molts casos, les administracions se n’haurien d’emmirallar.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris