dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Disminueix un 2,36% el nombre d’autònoms al Maresme

autonom_280x87.jpgUn estudi de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme reflecteix que el nombre d’autònoms de la comarca ha disminuït un 2,36%.

Un estudi de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme reflecteix que el nombre d’autònoms de la comarca ha disminuït un 2,36%.

Dades

Concretament, en finalitzar l’any 2008, el nombre de persones autònomes comptabilitzades a la comarca del Maresme era de 36.627. Aquesta xifra s’ha reduït durant el primer trimestre a 35.762, el que representa una disminució del 2,36%.

Comarca emprenedora

Malgrat aquesta dada negativa, el Maresme continua sent una de les comarques catalanes més emprenedora tota vegada que el volum de treballadors autònoms suposa el 29,3% de les afiliacions totals donades d’alta a la comarca, tenint en compte que la mitjana catalana se situa en el 18,23%. De fet, el Maresme és la comarca més emprenedora de la província de Barcelona i l’onzena de Catalunya.

Distribució sectorial

Pel que fa a la distribució sectorial del col·lectiu d’autònoms, és molt similar a la dels treballadors assalariats. Així, el 69,37% treballen en el sector serveis – especialment en el comerç -; un 16,82% ho fan en la construcció; el 10,91% treballa a la indústria i el 2,5% restant ho fa a l’agricultura.

Curiositats

Mirant la seva distribució per municipis, segons reflecteix l’estudi, hi ha certes curiositats. Per exemple, Òrrius registra el mateix nombre de treballadors assalariats que de treballadors autònoms. També destaca els casos de Tiana i Cabrils, on hi ha registrats més autònoms que treballadors assalariats; unes dades que deixen entreveure que són municipis amb una elevada mobilitat obligada per raons de treball.

per Redacció | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris