divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Donen la raó a la Diputació sobre les liquidacions practicades a la telefonia mòbil

mobils_280x87_02.jpgLa Justícia ha donat la raó a la Diputació de Barcelona sobre les liquidacions practicades a la telefonia mòbil. En aquest cas, la Diputació va exercitar la defensa legal de l’Ajuntament de Premià de Mar davant l’empresa Telefónica Móviles.

La Justícia ha donat la raó a la Diputació de Barcelona sobre les liquidacions practicades a la telefonia mòbil. En aquest cas, la Diputació va exercitar la defensa legal de l’Ajuntament de Premià de Mar davant l’empresa Telefónica Móviles.

Domini públic local

Aquesta empresa s’havia negat a liquidar al consistori premiarenc la quantitat de 12.268 euros corresponents a les taxes pel seu "aprofitament del domini públic local". Ara, el jutjat contenciós administratiu número 16 de Barcelona ha sentenciat per primera vegada a una operadora de telefonia mòbil a liquidar els deutes que té amb l’Organisme de Gestió Tributària (Orgt) de la Diputació de Barcelona.

Liquidacions

Aquesta obligació de pagament ja havia estat reconeguda pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el 9 d’octubre de 2008. La Diputació va aprovar un model d’ordenança durant l’exercici de 2006, al qual es van acollir 75 ajuntaments durant 2007, primer any de vigència. En 2008, ja eren 105. Emparat per a aquesta resolució, l’Orgt ha anat practicant les liquidacions pertinents, que van ser impugnades per totes les operadores, incloent-hi aquelles que no havien impugnat l’ordenança inicialment. De totes maneres, aquestes liquidacions van ser practicades per l’Organisme de la Diputació quan va acabar el període previst a l’ordenança perquè les corporacions empresarials practiquessin les autoliquidacions corresponents.

6,2 milions

Segons els càlculs de la Diputació, la quantitat deguda als ens municipals, prenent només en compte els trimestres comptabilitzats – set de vuit – dels anys 2007 i 2008, és ja de més de 6,2 milions d’euros.

Possible apel·lació

Fonts de la Diputació es mostren optimistes en tant en quant "si bé encara queda una possibilitat d’apel·lació, aquesta es resoldria pel TSJC, el criteri del qual ja ha està recollit en la sentència inicial donant la raó als ajuntaments i als defensors de domini públic local", asseguren.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris