dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Editen el llibre “Amb llum pròpia”, un recull de poemes de Josep Miracle

amb_llum_propia_280x87.jpgAmb motiu del 50è aniversari del poeta calellenc Josep Miracle i Collmalivern, aquest mes de juliol s’ha publicat el llibre "Amb llum pròpia", un recull dels millors poemes de l’autor.

amb_llum_propia_800x600.jpgAmb motiu del 50è aniversari del poeta calellenc Josep Miracle i Collmalivern, aquest mes de juliol s’ha publicat el llibre "Amb llum pròpia", un recull dels millors poemes de l’autor.

Dues parts

La segona part de l’obra, anomenada "Clarors d’Amistat", recull un seguit de poemes dedicats al poeta calellenc amb motiu del seu aniversari, a càrrec de destacats amics poetes i literats d’arreu de Catalunya. El llibre també compta amb un pròleg del poeta Lluís Gassó i Carbonell.

Poemes

Entre el recull de poemes de Josep Miracle hi destaquen treballs premiats en diversos certàmens literaris i Jocs Florals d’arreu dels Països Catalans, entre el quals hi ha els tres poemes que el van proclamar mestre en Gai Saber i un dibuix-caricatura que li van dedicar per aquest nomenament. Una altra de les curiositats del llibre és l’aparició de dos sonets dedicats per l’autor al Nadal: el primer que va escriure l’any 1982, i el darrer, dedicat al Nadal del 2008. També hi figura el seu poema guanyador del Premi Albera de la 82a edició dels Jocs Florals del Roselló (2008), a Perpinyà.

Josep Miracle

josep_miracle_800x600.jpgEl poeta Josep Miracle i Collmalivern (Calella, Maresme, 1959) va ser proclamat mestre en Gai Saber dels Jocs Florals de Muntanya organitzats per l’Agrupació Excursionista Icària, al Casino l’Aliança de Poble Nou de Barcelona, l’any 1994, en aconseguir els tres premis principals: l’Englantina (1990) amb "Oda al Montnegre", la Viola (1991) amb el poema "Pregària del pelegrí" i la Flor Natural (1993) amb "Flaires del bosc". Miracle és també secretari de l’Associació Amics de la Poesia de Calella, l’entitat que celebra anualment els Jocs Florals a la ciutat del Maresme. Amb aquesta associació, els Jocs calellencs s’han consolidat en el calendari poètic català en haver organitzat 21 edicions consecutives del total de 27 de la seva història.

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris