dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Casal de la Dona de Pineda serà gestionat conjuntament pel CIRD i una nova Associació

dones_de_pineda_280x87.jpgLa incertesa pel futur del Casal de la Dona de Pineda es va resoldre divendres passat, al vespre, durant l’assemblea convocada per l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor. L’acte va comptar amb l’assistència de més de 300 persones.

La incertesa pel futur del Casal de la Dona de Pineda es va resoldre divendres passat, al vespre, durant l’assemblea convocada per l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor. L’acte va comptar amb l’assistència de més de 300 persones.

Nou projecte

Durant l’assemblea, l’equip de govern municipal va explicar el nou projecte de Casal de la Dona, d’acord amb les directrius fixades per l’Institut Català de les Dones i la Diputació de Barcelona.

CIRD + Associació

Aquest servei municipal comptarà a partir del gener de 2010 amb un Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) que té l’objectiu d’oferir serveis d’assessorament gratuïts per a les dones. En aquest mateix sentit, Xavier Amor va anunciar que "els tallers que fins ara es portaven a terme, es reprendran el proper mes d’octubre a través de l’Associació de Dones Pinedenques que està en procés de constitució i serà l’encarregada de gestionar-los".

Gestió paral·lela

Així, el nou Casal de la Dona de Pineda de Mar es gestionarà de forma paral·lela entre el CIRD i l’Associació de Dones Pinedenques. D’una banda, el CIRD coordinat per la regidoria de Ciutadania i Barris, oferirà assessorament jurídic i atenció psicològica gratuïts per temes relacionats amb violència de gènere, separacions i divorcis, discriminació laboral per raó de sexe, a totes aquelles dones que ho sol·licitin. Aquest servei entrarà funcionament el gener del 2010 a les dependències del Casal, situades al carrer Barcelona. D’altra banda, l’Associació de Dones Pinedenques, assumirà l’organització de tallers i cursos que complementaran l’activitat del Casal i que també seran subvencionats en part per l’Ajuntament de Pineda de Mar. Està previst que el període de preinscripcions dels cursos s’obri el proper dia 28 de setembre, i que es posin en marxa de forma progressiva a partir del proper 5 d’octubre.

Discrepàncies

Malgrat tot, segons informa Ràdio Pineda, durant l’assemblea es van evidenciar una vegada més les discrepàncies i la tensió existent entre l’antiga junta que gestionava el Casal – que va dimitir en bloc el passat mes d’octubre – i l’actual equip de govern pinedenc. Membres de la Junta dimissionària van dir que se sentien malament amb les afirmacions sobre la seva gestió i van manifestar que amb aquests canvis el Casal de la Dona perd el sentit que tenia abans. Per la seva banda, l’Alcalde de Pineda, Xavier Amor, va dir que "els serveis econòmics de l’Ajuntament presentaven cada mes un informe negatiu de la gestió econòmica del casal" i que això "ha estat clau per canviar la gestió interna del casal".

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris