divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Centre d’Acollida Turística de Teià, Alella i el Masnou s’inaugurarà a finals de maig

centre_acollida_turistica_280x87.jpgEl secretari general del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, Enric Aloy, ha visitat aquest dijous 19 de març el Centre d’Acollida Turística (CAT) d’Alella, Teià i el Masnou, situat al costat del jaciment romà Cella Vinaria de Vallmora (a Teià).

El secretari general del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, Enric Aloy, ha visitat aquest dijous 19 de març el Centre d’Acollida Turística (CAT) d’Alella, Teià i el Masnou, situat al costat del jaciment romà Cella Vinaria de Vallmora (a Teià).

11 Centres

Es tracta d’un dels 11 Centres d’Acollida Turística (CAT) emmarcats dins el Pla de Dinamització del Producte Turístic de Catalunya i pla pilot impulsat directament per la Direcció General de Turisme de la Generalitat.

Procés de romanització

El CAT d’Alella, Teià i el Masnou explicarà el procés de romanització a Catalunya i de la llarga tradició vitivinícola del país. Aquest centre, que actuarà com a model pilot i on hi col·laboren els Ajuntaments d’Alella, El Masnou i Teià, està situat al costat de del jaciment romà Cella Vinaria de Vallmora (a Teià) que serà inaugurat, juntament amb el CAT, a finals de maig.

Primer projecte

El CAT d’Alella, Teià i el Masnou és el primer dels 11 projectats a Catalunya que es posarà en marxa. Les previsions de la Generalitat és que tota la xarxa de centres d’acollida estigui operativa al 2010.

Turisme cultural

Durant la visita, Enric Aloy ha destacat que amb aquests centres es pretén que "la gent que visita Catalunya, a més de fer turisme de sol i platja o de conèixer les ciutats, també es pugui emportar una idea de la cultura, el passat i la identitat del país". En aquest sentit, Aloy ha destacat que els 11 centres projectats estan molt ben repartits en el territori i "són un reflex del més important del nostre passat i de la nostra història".

Cella i celler

D’altra banda, el secretari general del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, Enric Aloy, ha visitat també el jaciment vitivinícola Cella Vinaria, situat al costat del CAT. Posteriorment, s’ha desplaçat fins a Alella on ha visitat un celler del municipi i les seves vinyes, acompanyat de l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, i de la regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Isabel Nonell.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris