dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El “Ciber-reg” de Mataró rep un premi Ciutat Sostenible

font_aigua_280x87.jpgEl Saló Ecocity de Fira de Barcelona va acollir divendres passat, 29 de maig, l’acte de lliurament dels Premis Ciutat Sostenible. Enguany, Mataró ha rebut un dels premis en la categoria d’Aigua.

El Saló Ecocity de Fira de Barcelona va acollir divendres passat, 29 de maig, l’acte de lliurament dels Premis Ciutat Sostenible. Enguany, Mataró ha rebut un dels premis en la categoria d’Aigua.

Premi

La capital del Maresme ha rebut aquest distintiu gràcies al seu sistema de reg de les zones verdes que la ciutat controla a través d’internet. Es tracta d’un sistema de gestió remota i centralitzada de la xarxa de reg municipal que permet la consulta de l’estat del reg i el telemanteniment de tota la xarxa.

Eficiència

Això comporta, per una banda, un important estalvi d’aigua – superior al 40%, principalment per l’aigua de pluja -, l’estalvi de temps en manteniment – un 90% de reducció – i, també, l’aprofitament dels equips ja instal·lats. Per altra banda, aquest procediment compta amb una gran versatilitat, atès que pot actuar com a interruptor del reg o com a programador remot de tots els punts de la xarxa.

Lliurament

A l’acte d’entrega de premis, que van ser lliurats per la Infanta Cristina, va assistir l’Alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, que va recollir aquest guardó concedit a la ciutat.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris