dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El comerç de Mataró exigeix uns aparcaments rotatoris als que l’Ajuntament s’havia compromès

unio_de_botiguers_280x87.jpgLa Unió de Botiguers de Mataró ha reclamat a l’Ajuntament de la ciutat "una immediata posada en marxa dels aparcaments de rotació en la via pública compromesos ja fa tres mesos en els barris de Cerdanyola i de Peramàs-Esmandies".

La Unió de Botiguers de Mataró ha reclamat a l’Ajuntament de la ciutat "una immediata posada en marxa dels aparcaments de rotació en la via pública compromesos ja fa tres mesos en els barris de Cerdanyola i de Peramàs-Esmandies".

Explicacions

L’Associació ha lliurat un escrit a la responsable de l’àrea de mobilitat de l’Ajuntament, Núria Aguilar, on demanen explicacions al govern municipal pel que qualifiquen "d’injustificable retard" en la implementació de les propostes municipals per a la dotació d’aquest servei d’aparcament rotatori en aquests barris mataronins.

Dèficit de places

Les representants de Cerdanyola Comercial i de La Gran Botiga, entitats comercials adscrites a la Unió de Botiguers de Mataró (UBM), han manifestat que "havent acceptat ja fa tres mesos les propostes municipals alternatives a la pèrdua ocasionada pel tancament a primers d’any, de les 150 places fins aquell moment disponibles entre els aparcaments públics del Parc de Cerdanyola i de la Plaça d’Occitània, hores d’ara, l’activitat comercial dels barris de Cerdanyola i de Peramàs-Esmandies-Can Boada, segueix estant greument perjudicada a causa del dèficit de places d’aparcament en rotació".

Inquietud

En el mencionat escrit, també demanen que "es doni una diligent resposta a la inquietud d’un bon nombre de comerciants, petits empresaris i ciutadans d’ambdós barris als que se’ls està privant d’un servei públic de primeríssima necessitat, com així ho entén la ciutadania i des d’aquesta entitat associativa s’ha vingut reclamant reiteradament", asseguren.

Resposta urgent

Les entitats representatives del comerç d’aquests barris no descarten la utilització d’"altres vies de pressió" en cas de no rebre una resposta urgent. Els fets es remunten al mes de gener passat, quan GINTRA comunicava a la Unió de Botiguers de Mataró que, "per raons de baixa rendibilitat econòmica en la seva explotació i acollint-se a una clàusula de revisió", s’hauria de suspendre el servei d’aparcament de rotació implantat feia un any i mig en els barris de Cerdanyola i de Peramàs-Esmandies, segons informa l’Associació, "compromès amb la signatura d’un conveni entre les dues entitats".

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris