dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El consistori mataroní creu que ser els primers en l’apagada analògica sembla esnobisme tecnològic

multimedia_280x87_02.jpgD’altra banda, l’Ajuntament de Mataró s’ha sumat a la campanya per aconseguir la recepció de les televisions en català a tot el territori lingüístic.

D’altra banda, l’Ajuntament de Mataró s’ha sumat a la campanya per aconseguir la recepció de les televisions en català a tot el territori lingüístic.

Proposta

El consistori va aprovar en el darrer Ple la proposta de resolució presentada pels grups municipals de CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA per a l’adhesió a la campanya "Aconseguir la recepció de les televisions en català a tot el territori lingüístic". La proposta va ser aprovada amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU, ICV-EUiA, ERC i la CUP i el vot en contra del PPC.

Esnobisme

També, en el text de la proposta es diu que ser els primers en la desconexió de la recepció en analògic pot comportar alguns "problemes greus" en algunes zones del Maresme i afegeix que "en ocasions es dóna la sensació que es fa només per esnobisme tecnològic, pel fet de ser els primers".

Espai propi

Malgrat tot, aprofitant que la TDT permet la recepció de més canals el text reclama que les principals televisions en català es vegin a tot el territori lingüístic" per crear "un espai televisiu propi en català, si no volem ser un poble i una llengua residual".

30 de juny

L’apagada analògica s’avançarà el proper 30 de juny a 83 municipis del Maresme i a les comarques del Vallès Oriental, la Garrotxa i el Ripollès.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris