divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El consistori mataroní enceta un Pla ‘B’ per a reduir la presència d’estornells a la Rambla

estornells_280x87_03.jpgL’Ajuntament de Mataró utilitzarà petards i un falcó ensinistrat per a reduir encara més la presència d’estornells a La Rambla.

L’Ajuntament de Mataró utilitzarà petards i un falcó ensinistrat per a reduir encara més la presència d’estornells a La Rambla.

Nous mètodes

La campanya de control d’estornells que el consistori mataroní va iniciar a finals del passat mes d’agost incorpora ara dos nous mètodes amb la finalitat de reduir encara més la presència dels ocells.

Petards i falcó

Aquesta setmana provarà amb petards pujats als arbres amb guies telescòpiques. Al llarg de la nit s’explotaran uns 4 o 5 petards que només fan soroll i no desprenen cap residu. Dilluns vinent es farà una altra prova amb un falcó ensinistrat. Els mitjans que s’han utilitzat fins al moment han estat els dispositius acústics i el làser mòbil.

Objectiu

Segons els responsables municipals, l’objectiu d’aquesta iniciativa és foragitar els estornells que passen la nit a La Rambla, a la plaça de Les Tereses, a la Residència Municipal Sant Josep i a la plaça de l’Havana i evitar-ne els problemes higiènics, sanitaris i de molèsties que produeixen, a causa dels excrements i del soroll que emeten quan avisen als altres perquè han trobat un lloc on niar. Una altra de les conseqüències negatives de l’arribada d’aquests ocells a la ciutat és que foragiten els pardals del seu hàbitat natural.

Dades

Segons les dades facilitades, la campanya per combatre aquesta problemàtica ha fet que disminuïssin el nombre d’ocells que arriben al municipi, que ha passat de 3.000 a 1.000 o 1.500, segons el dia, i actualment a la Rambla es queda a dormir una colònia d’entre 200 o 300 exemplars. Aquesta és la tercera campanya que es fa per foragitar els estornells al municipi, des de la primera que es va realitzar l’any 2004.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris