dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El CRAM assegura que la majoria de taurons i rajades capturats a Catalunya no s’etiqueten bé

raya_280x87.jpgUn informe del CRAM assegura que més de la meitat de taurons i rajades capturats a Catalunya no s’etiqueten correctament abans d’arribar al consumidor.

cram_observant_subasta_800x600.jpgUn informe del CRAM assegura que més de la meitat de taurons i rajades capturats a Catalunya no s’etiqueten correctament abans d’arribar al consumidor.

Taurons i rajades

L’informe "Taurons i rajades: contribució a la seva conservació i ordenació de les pesqueries" realitzat per la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM), en col·laboració amb Obra Social Caja Madrid, conclou que el 52% dels taurons i rajades que arriben a les llotges catalanes no són etiquetats correctament en el procés anterior a la seva venda a les peixateries.

Desconeixement del consumidor

Segons l’informe, "aquest fet provoca el desconeixement del consumidor sobre els productes que consumeix, a més de reduir la fiabilitat de les dades de pesca disponibles per a la gestió pesquera i, també, per a l’estudi de les poblacions de peixos cartilaginosos, la major part dels quals es troben amenaçats al Mediterrani".

Llotges catalanes

El resultat es desprèn de l’anàlisi de les captures desembarcades a dos llotges de Catalunya entre el juliol del 2008 i l’abril del 2009. Ara, la Fundació CRAM distribuirà una guia d’identificació de peixos cartilaginosos a les principals confraries catalanes per a reduir l’error d’etiquetatge i 200 pòsters informatius a peixateries i mercats catalans, alertant al consumidor de la importància i vulnerabilitat de taurons i rajades. A més, l’informe es posarà a disposició de les diverses administracions.

Perill d’extinció

Segons informa el CRAM, de les 47 espècies de taurons i 34 de rajades que habiten al Mediterrani el 42% es troben amenaçades amb l’extinció. Degut al seu creixement lent i a la seva tardana maduresa sexual són unes espècies extremadament vulnerables a la pesca.

per Redacció | Foto: CRAM

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris