dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Defensor del Ciutadà d’Arenys de Mar fa balanç amb l’habitatge social com a principal greuge

defensor_ciutada_280x87.jpgDurant la celebració del Ple Municipal de dimecres passat, el Defensor del Ciutadà d’Arenys de Mar, Manel Pou, va presentar l’informe de la tasca duta a terme en el seu primer any de vigència.

Durant la celebració del Ple Municipal de dimecres passat, el Defensor del Ciutadà d’Arenys de Mar, Manel Pou, va presentar l’informe de la tasca duta a terme en el seu primer any de vigència.

Memòria

Durant la lectura de la memòria, Pou va fer un resum d’algunes de les actuacions més rellevants que la Sindicatura de Greuges Local va dur a terme durant l’any 2008, així com una breu enumeració de les actuacions que s’havien realitzat d’ofici.

Expedients

En total, el Defensor del Ciutadà ha gestionat 32 expedients, dels quals el 66% s’han resolt, el 25% estan en curs i el 9% no van ser admesos a tràmit.

Habitatge social

En aquest sentit, Manel Pou va destacar que "el principal cavall de batalla ha estat el de l’habitatge social, sobretot en els temps actuals de crisi econòmica", va subratllar. El treball en col·laboració amb els tècnics municipals i el personal administratiu de l’Ajuntament ha contribuït a resoldre favorablement alguns dels expedients, si bé Pou va puntualitzar que "tot el funcionariat hauria de ser igual de proper amb la ciutadania".

Recomanacions

Un altre dels aspectes destacats de la memòria presentada, són les recomanacions que el Defensor del Ciutadà va voler fer públiques per millorar la convivència ciutadana. En aquest sentit, va destacar la importància d’evitar conductes incíviques a la via pública que afecten al mobiliari urbà, els parcs i jardins, o la contaminació acústica. També, va advertir que "s’ha de treballar més per aconseguir la integració de col·lectius immigrants". En general, Manel Pou va denunciar que "calen més mecanismes d’actuació i protocol, sobretot en l’àmbit dels Serveis Socials".

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris