dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El desplegament de l’EEES

Com a estudiant de la UB que sóc actualment, entro sovint a la plana web de la universitat per coses serioses (treballs, apunts…). Però l’altre dia, una notícia que apareixia a primera plana em va fer esbossar un lleu somriure.

Allà s’hi exposava la bona nova de què el Parlament havia aprovat una resolució unitària a favor del desplegament de l’EEES (per consultar-ho http://www.gencat.cat/diue/noticies/16235080.html)

Curiosament, el dia següent s’aprovava a la meva facultat (la violenta i perillosa facultat de filosofia) una moratòria per a deturar, de moment, la implantació del nou model a filosofia. També resulta curiós que això no sigui notícia a la plana de la UB.

Cada cop més, la forma de fer progressar la implantació de Bolonya sembla feta per aquells dèspotes il·lustrats que volien ajudar el poble a la seva manera. I si el poble no hi estava d’acord i es volia ajudar a si mateix… Pobre d’ell!

Sort en tenim, aquí, de les professionals i mesurades actuacions de les forces de l’ordre (m’acabo de treure fa poc el carnet de conduir i no m’agradaria que m’aturés un mosso que llegís casualment aquesta columna), dels líders mediàtics desinformats i egòlatres que dicten l’opinió pública per aquells que miren la televisió els matins, i, finalment, de les disculpes i explicacions dels càrrecs amb responsabilitats… sempre disculpes per anar passant els dies, no baixar del seu petit tro i fer anar avançant el meravellós pla il·lustrat.

És igual que el poble vulgui i demani a crits un diàleg o simplement es mostri contrari als seus desitjos. Què en sabran ells, pobres ignorants?

Si més no això és el que deixa entreveure el punt 5 de la resolució del Parlament: És necessari continuar i aprofundir en l’explicació del desplegament de l’EEES a tota la comunitat universitària i a la societat en general per tal d’aconseguir més consens.

La culpa no rau en com s’està implantant l’EEES, sinó en nosaltres, que no ho acabem d’entendre bé.

per Jordi Arcos

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris