dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Far de Calella es podrà visitar i acollirà una aula-museu

far_calella_280x87.jpgCoincidint amb la commemoració del 150è aniversari de la inauguració del Far de Calella, el consistori calellenc treballa per recuperar aquest indret per a la ciutadania.

Coincidint amb la commemoració del 150è aniversari de la inauguració del Far de Calella, el consistori calellenc treballa per recuperar aquest indret per a la ciutadania.

Projecte

El projecte executiu per reformar el far calellenc va ser aprovat el passat 23 d’abril pel govern municipal. Segons informa el consistori, aquest és un pas imprescindible per tal que l’autoritat portuària pugui autoritzar el conveni perquè el far sigui gestionat per l’administració local.

Trobades

Després de diverses trobades prèvies amb els responsables dels ports, on l’Ajuntament va presentar un projecte bàsic, el consistori ha prioritzat com un dels primers objectius la recuperació per a la ciutadania d’un dels seus símbols més característics de Calella i convertir els seus jardins en un lloc d’esplai i en un mirador privilegiat. Segons els responsables municipals, "en aquests moments, s’hi treballa per omplir-lo de sentit".

Aula-museu

Actualment, el consitori està treballant amb la idea d’impulsar una aula-museu que hauria d’explicar el món dels fars i de les telecomunicacions – tenint en compte les torretes de Calella – i també la natura que l’envolta, un indret que converteix el Far de Calella en la porta marítima del Parc Natural del Montnegre-Corredor.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris