dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Festival Internacional de Bandes de Música de Malgrat de Mar celebra el seu 10è aniversari

banda_a_malgrat_2009_280x87.jpgEl certamen malgratenc celebra els seus 10 anys amb una edició que arrenca aquest dimecres amb una aposta ferma per la qualitat, moltes novetats i la possibilitat d’entrar en el circuit mundial.

bandes_internacionals_malgrat_2009_.jpgEl certamen malgratenc celebra els seus 10 anys amb una edició que arrenca aquest dimecres amb una aposta ferma per la qualitat, moltes novetats i la possibilitat d’entrar en el circuit mundial.

20 grups

Aquesta 10a edició compta amb la participació de 20 grups d’arreu d’Europa que competeixen en diferents categories: bandes de concert (4 formacions), marching show band i majorettes (16 formacions).

Novetats

Entre les novetats de la programació d’enguany hi ha la presència en el jurat del canadenc Robert Eklund, president de la World Association of Marching Show Bands. A més, tres membres d’aquesta federació assistiran al festival per conèixer de primera mà el funcionament, l’organització i el desenvolupament. El motiu d’aquesta visita és determinar si el Festival Internacional de Bandes de Música de Malgrat és inclòs en el circuit mundial. D’aquesta manera, el certamen passaria a convertir-se en una de les etapes eliminatòries oficials per prendre part en el festival que la ciutat holandesa de Kerkrade celebra cada 4 anys i que és el més important de bandes de música. Una altra de les novetats és el ‘premi del jurat’, el qual permet als assistents a les competicions d’escollir la millor banda de cada categoria.

Fonts de Montjuïc

Per altra part, el festival inclou en el seu programa actuacions d’algunes de les formacions participants a les fonts de Montjuïc de Barcelona. La Regidoria de Comerç i Turisme ha aconseguit el vistiplau de l’Ajuntament de Barcelona-Districte de Sants perquè els grups facin un concert a les fonts en funcionament – amb aigua i llum.

Exposició

D’altra banda, per commemorar el 10è aniversari, la Regidoria de Comerç i Turisme ha organitzat una exposició d’instruments de la col·lecció privada de Josep Serra Castellví, que daten dels segles XVIII i XIX i alguns dels quals són peces úniques. Aquesta exposició es pot visitar a l’Espai Buit del carrer de Mar fins el proper 16 d’octubre. També, coincidint amb l’aniversari del festival, 7 botigues del poble llueixen al seu aparador instruments de la col·lecció de Josep Serra Castellví durant aquests dies.

Escoles

El Festival torna a portar la música de les bandes a les escoles i d’aquesta manera, totes les escoles de d’Educació Infantil i Primària del poble comptaran amb diferents actuacions dels grups participants durant aquests dies. Aquesta és una aposta que el festival ja va fer uns anys amb la voluntat d’apropar la música als nois i noies de Malgrat. Aquesta desena edició del festival compta amb la presència de bandes de bon nivell i que han participat a competicions de renom del circuit mundial.

per Redacció | Aj. Malgrat 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris