dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El grup pinedenc “La Bicicleta” actua al Tradicionàrius en l’homenatge a Xesco Boix

xesco_boix_280x87.jpgEl grup de Pineda de Mar "La Bicicleta", format per Lluís M. Panyella i Maria-Josep Hernàndez, actuarà el proper dijous 19 de març al Tradicionàrius, a partir de les 7 de la tarda, al CAT de Barcelona, en el concert homenatge "Xesco Boix, 25 anys". També presentaran el seu llibre "Xesco Boix. Història de la nostra història".

El grup de Pineda de Mar "La Bicicleta", format per Lluís M. Panyella i Maria-Josep Hernàndez, actuarà el proper dijous 19 de març al Tradicionàrius, a partir de les 7 de la tarda, al CAT de Barcelona, en el concert homenatge "Xesco Boix, 25 anys". També presentaran el seu llibre "Xesco Boix. Història de la nostra història".

Grups i músics

Aquest festival s’ha programat en commemoració dels 25 anys de la mort del pioner de l’animació i el folk a Catalunya, vinculat al Maresme perquè va viure uns anys a Canet de Mar i va morir a Malgrat de Mar el 1984. "La Bicicleta" actuarà junt amb diversos grups i músics, com ara Falsterbo, "Ara va de Bo", Rosa Zaragoza, Jaume Arnella i diversos components del Grup de Folk de Barcelona.

El llibre

Paral·lelament, en l’acte de dijous al Tradicionàrius, es farà pública la sortida, el mes d’abril, del llibre "Xesco Boix. Història de la nostra història", del qual són autors Lluís M. Panyella – cantant animador, ex-membre del grup Cinc Dits d’Una Mà junt amb Xesco Boix – i la periodista i també cantant animadora, Maria-Josep Hernàndez. El pròleg ha anat a càrrec d’Eduard Estivill i el llibre conté també un CD inèdit de Xesco Boix, amb les seves cançons i reflexions.

Presentacions

El llibre, editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, tindrà dues presentacions destacades: el 15 d’abril, al Col·legi de Periodistes de Catalunya (19 h. Rambla de Catalunya, 10 de Barcelona) organitzat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, amb el suport del Col·legi de Periodistes; i el 25 d’abril, a la Biblioteca Serra i Moret de Pineda de Mar, en un acte organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament pinedenc (17.30 h. Pl. De les Mèlies s/n de Pineda de Mar.

"Xesco Boix. Història de la nostra Història"

Aquest llibre és un homenatge a Xesco Boix (1946-1984), introductor del folk song i pioner de l’animació per la mainada a Catalunya, en el 25è aniversari de la seva mort. Un apropament fidel i rigorós a la seva persona i obra, a través de testimonis propers del seu entorn, així com de persones que van compartir amb ell moments i fets històrics. Els entrevistats parlen de Xesco Boix i també del context social, polític i cultural que van viure a les acaballes de la dictadura, durant la transició i als inicis de la democràcia. Entre ells hi ha Jaume Arnella, Raimon, Pete Seeger, Jordi Roura (Ara va de Bo), Eduard Estivill, Els Cinc Dits d’una mà, Tortell Poltrona, Pilarin Bayés, Fina Rifà, l’expresident Jordi Pujol, Marina Rossell, Miquel Pujadó,  Mn. Miquel Raventós, Joan Vilamala (Esquirols), l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté, el folklorista castellà Joaquin Díaz, el fotògraf i fundador del Teatre Lliure Josep M. Ros Ribas. El llibre conté també un CD inèdit: una carta sonora d’en Xesco, amb cançons i reflexions.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris