divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme commemora el Dia Mundial de la Lluita Contra la Sida

dia_internacional_sida_280x87.jpgAvui dimarts, 1 de desembre de 2009, se celebra el 22è Dia Mundial de la Sida. Enguany, Nacions Unides – a través d’Onusida – dedicarà el tema principal a l’accés universal i els drets humans, que inspirarà les activitats que es duran a terme.

Avui dimarts, 1 de desembre de 2009, se celebra el 22è Dia Mundial de la Sida. Enguany, Nacions Unides – a través d’Onusida – dedicarà el tema principal a l’accés universal i els drets humans, que inspirarà les activitats que es duran a terme.

Manifest

"A Catalunya, gràcies al treball desenvolupat durant anys per institucions i organitzacions no governamentals amb el conjunt de la població, hi ha serveis d’informació i formació sobre el VIH/sida i altres infeccions de transmissió sexual, intervencions preventives, una àmplia cobertura sanitària i la possibilitat de diagnòstic precoç i suport psicosocial".

Objectius

En aquest sentit, "es continua treballant per garantir i millorar l’accessibilitat, l’equitat i la sostenibilitat de tots aquests serveis amb l’objectiu de disminuir el nombre de noves infeccions, promoure el diagnòstic precoç, facilitar el tractament i oferir suport a les persones amb VIH".

Drets humans i llibertat

"La protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals de les persones és indispensable en la resposta mundial a l’epidèmia del VIH/sida. En especial, respectar la diversitat sexual, cultural i social, treballar des d’una perspectiva de gènere i tenir en compte les diferències socioeconòmiques és fonamental per poder promocionar de forma activa el respecte i la protecció dels drets de les persones afectades pel VIH".

Compromís i participació

El manifest conclou que "és imprescindible la participació i el compromís de tota la societat per aturar l’evolució de l’epidèmia del VIH/sida. Això requereix la comprensió i la solidaritat de tots i cadascun de nosaltres envers les persones afectades pel VIH així com la implicació activa de les que hi conviuen".

Maresme

Aquests són alguns dels actes programats en algunes poblacions del Maresme amb motiu del Dia Mundial de la Lluita Contra la Sida, que han arribat fins al moment a la nostra Redacció (actualització 10.00 h.):

Calella

Malgrat de Mar

El Masnou

Palafolls

Pineda de Mar

Premià de Mar

Tordera

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris