divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme crea un nou servei d’atenció domiciliària per a persones amb dependència

mans_ajuda_280x87.jpgA partir del proper mes d’abril, el Consell Comarcal del Maresme prestarà el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) per a persones amb dependència als municipis que li deleguin les competències. De moment, ja ho han fet Sant Andreu de Llavaneres i Canet de Mar.

A partir del proper mes d’abril, el Consell Comarcal del Maresme prestarà el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) per a persones amb dependència als municipis que li deleguin les competències. De moment, ja ho han fet Sant Andreu de Llavaneres i Canet de Mar.

Situació de dependència

Quan una persona, degut a la seva situació de dependència, no pot desenvolupar per si sola les activitats de la vida diària, pot sol·licitar als serveis socials del seu ajuntament rebre ajuts domiciliaris (SAD).

Casos individuals

Els professionals municipals avaluen cada cas individualitzadament i estableixen el tipus d’atenció i la quantitat d’hores que aquest ciutadà hauria de rebre d’ajut al seu domicili. A partir d’aquí, cada ajuntament gestiona la prestació del servei els dies i hores assignats a cada usuari. En aquest tram final del procés és en el qual es basa el servei creat pel Consell Comarcal del Maresme (CCM).

Unificar criteris

Actualment conviuen a la comarca diverses formes de gestió del servei d’ajut a domicili que van des de la prestació exclusiva amb personal propi de l’ajuntament a l’externalització passant per la prestació mixta propi-externalitzat. El CCM aposta per unificar criteris i models amb l’objectiu que tots els maresmencs i maresmenques, amb independència del municipi de residència, puguin tenir accés als mateixos serveis sota els mateixos principis d’eficiència, qualitat i innovació, rendibilitzant esforços i costos.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris