dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme, pioner a l’Estat en adjudicar el subministrament elèctric mitjançant concurs públic

corrent_280x87_02.jpgEl Consell Comarcal del Maresme ha impulsat un concurs públic que convertirà la nostra comarca en el primer territori de l’Estat que adjudica el subministrament elèctric mitjançant concurs públic.

El Consell Comarcal del Maresme ha impulsat un concurs públic que convertirà la nostra comarca en el primer territori de l’Estat que adjudica el subministrament elèctric mitjançant concurs públic.

On-line

En aquesta subhasta pública, que es realitzarà on-line aquest dimarts, 21 de juliol, hi podran concórrer totes les empreses que hi estiguin interessades. El projecte, impulsat pel Consell Comarcal del Maresme (CCM), aplega els 30 ajuntaments de la comarca, totes les depuradores que gestiona l’administració comarcal i el propi CCM.

Reduir costos

Els 30 ajuntaments del Maresme, el Consell Comarcal i les depuradores que gestiona l’administració comarcal van invertir en energia elèctrica uns 10 milions d’euros l’any 2008, una quantitat que esperen poder reduir amb el concurs públic convocat pel Consell Comarcal després de la liberalització del mercat elèctric que va entrar en vigor el passat 1 de juliol. Per abaratir despeses, s’utilitza la metodologia de la compra agregada, un sistema en el qual també va ser pioner el Maresme i amb el qual les administracions de la comarca realitzen  conjuntament l’adquisició de paper i els serveis de telefonia mòbil, fixa i internet.

Actes simultanis

La subhasta pública d’electricitat es realitzarà a la seu del Consell Comarcal del Maresme. Començarà a les 16.50 h i és previst que finalitzi a quarts de nou del vespre. Paral·lelament, es realitzarà una sessió del Consell d’Alcaldes, que començarà a les 16.30 h i una sessió plenària que s’iniciarà a les 5 de la tarda. Així, els batlles que assisteixin al Consell d’Alcaldes i els consellers comarcals que acudeixin al Ple del CCM, podran seguir en directe, a través d’una pantalla que s’instal·larà a la Sala de Plens, el desenvolupament de la subhasta electrònica mitjançant la qual s’adjudicarà per un any el subministrament d’energia elèctrica.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris