dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme tanca una de les millors campanyes d’incendis, tot i les males expectatives inicials

bombers_incendis_280x87.jpgAquest dijous, 8 d’octubre, s’ha celebrat una reunió de coordinació entre els diferents cossos i administracions responsables de la campanya d’incendis al Maresme i Vallès Oriental que, enguany, s’ha tancat amb èxit, malgrat les males expectatives ambientals previstes.

Aquest dijous, 8 d’octubre, s’ha celebrat una reunió de coordinació entre els diferents cossos i administracions responsables de la campanya d’incendis al Maresme i Vallès Oriental que, enguany, s’ha tancat amb èxit, malgrat les males expectatives ambientals previstes.

Assistents

La reunió de coordinació va comptar amb representants dels Bombers, Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Pla de Prevenció d’Incendis de la Diputació de Barcelona, Consell Comarcal del Maresme i Parcs Naturals del Maresme i el Vallès Oriental.

Campanya dura

Segons informen les ADF, tot i ser una campanya "molt dura" en quan a pèrdues humanes a Catalunya – diuen recordant la mort de 7 bombers -, i amb múltiples situacions d’alt risc d’incendi forestal, a l’àmbit de la Serralada al Maresme i Vallès Oriental "només s’han cremat 10 Hectàrees", informen.

Èxit de la campanya

També afegeixen que aquest èxit destaca la coordinació entre els diferents cossos i administracions responsables dels incendis, que enguany han de celebrar els 10 anys de coordinadores (2000-2009), i "especialment la feina que fan els 360 voluntaris de les 10 Agrupacions de Defensa Forestal d’aquest territori i la seva Federació".

Dades i estalvi

En aquest sentit, durant la campanya que ara es tanca, els voluntaris de les ADF han controlat 30.228 Hectàrees de massa forestal, han fet 13.215 hores de vigilància, 302 hores d’extinció, han participat en 69 incendis i conats d’incendis; i els seus vehicles han recorregut 41.632 km, en el seu conjunt. En total, segons les estimacions econòmiques, la feina del voluntariat de les ADF ha comportat un estalvi de més de 210.000 euros per a les administracions.

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris