divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El maresmenc Carles Cordón, guardonat a Valladolid amb un premi internacional

premi_carles_cordon_280x87.jpgEl doctor calellenc Carles Cordón-Cardó rep aquest divendres, 9 d’octubre, a Valladolid, el premi de Ciència i Investigació dels ‘Premios Internacionales de la Fundación Cristóbal Gabarrón’.

carles_cordon_.jpgEl doctor calellenc Carles Cordón-Cardó rep aquest divendres, 9 d’octubre, a Valladolid, el premi de Ciència i Investigació dels ‘Premios Internacionales de la Fundación Cristóbal Gabarrón’.

Carles Cordón-Cardó

L’investigador català, que actualment desenvolupa la seva tasca en el Centre Mèdic de la Universitat de Columbia, ha rebut aquest guardó per la seva pionera aportació al camp de la patologia molecular del càncer, una disciplina biomèdica emergent que promet revolucionar el diagnòstic dels tumors i impulsar les teràpies Oncològiques personalitzades. El doctor Cordón, va treballar durant 24 anys al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, de Nova York, on va dirigir una divisió que va crear els fonaments d’aquesta nova àrea científica. El seu laboratori va ser el primer en identificar alteracions en alguns gens implicats en nombrosos tipus de tumors. També ha tingut un paper fonamental en la constitució de noves empreses biotecnològiques que han dut a la pràctica clínica les troballes de la biologia molecular.

Els premis

Aquests premis, que enguany celebren la seva vuitena edició, volen reconèixer la tasca i la trajectòria exemplar, tant de persones particulars com d’institucions compromeses amb la defensa d’aquells valors que constitueixen els principis rectors de la pròpia Fundació, així com la seva aportació a la humanitat en casdacuna de les seves categories: Arts Plàstiques, Arts Escèniques, Ciència i investigació, Esports, Economia, Lletres, Pensament i Humanitats, Restauració i Conservació; i a una Trajectòria Humana. Enguany, el premi en la categoria d’Esports ha estat per la barcelonina Gemma Mengual.

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris