dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El maresmenc Xavier Valbuena, camí al Pol Sud

expedicio_pol_sud_280x87.jpgDes d’aquest dimarts, un grup de persones amb discapacitats intenta arribar al Pol Sud per primera vegada a la història. Entre els expedicionaris hi ha el maresmenc Xavier Valbuena.

thumb_xavier_valbuena_04.jpgDes d’aquest dimarts, un grup de persones amb discapacitats intenta arribar al Pol Sud per primera vegada a la història. Entre els expedicionaris hi ha el maresmenc Xavier Valbuena.

L’Antàrtida

El grup format per Eric Villalón, Jesús Noriega i Xavier Valbuena, intentarà arribar al Pol Sud avançant amb els seus propis mitjans a través d’una de les zones més remotes, fredes i perilloses del planeta: l’Antàrtida. L’expedició té per endavant 250 quilòmetres de gel i temperatures fins a 40 graus sota zero, arrossegant un trineu de 60 quilos sense cap ajut extern.

Valbuena

Xavier Valbuena, veí de Vilassar de Mar, esportista i professor de secundària, va perdre la cama en un accident de motocicleta l’any 2000. El maresmenc va ser seleccionat entre més de 70 candidats que inicialment volien formar part d’aquesta aventura. L’expedició Pol Sud sense límits, que durarà unes tres setmanes, té per objectiu demostrar la capacitat de les persones amb discapacitat i, alhora, realitzar la primera campanya científica de recollida de mostres en una àrea de 250 quilòmetres del continent antàrtic.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris