divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El maresmenc Xavier Valbuena i els seus companys de l’expedició al Pol Sud arriben a Barcelona

xavier_valbuena_01.jpgEls membres de la primera expedició mundial de persones amb discapacitats "Pol Sud sense límits" van arribar aquest dissabte a l’aeroport de Barcelona, on van ser rebuts pels seus familiars i amics.

Els membres de la primera expedició mundial de persones amb discapacitats "Pol Sud sense límits" van arribar aquest dissabte a l’aeroport de Barcelona, on van ser rebuts pels seus familiars i amics.

Pol Sud

Els cinc integrants de l’expedició "Pol Sud sense Límits" van assolir el Pol Sud geogràfic el dia 20 de gener de 2009, a dos quarts de deu del vespre (hora espanyola). Per primera vegada a la història, un equip format per persones amb diferents discapacitats físiques i sensorials, han aconseguit arribar a la latitud més austral del planeta esquiant pels seus propis mitjans i sense cap mena d’ajut extern.

Expedició

Durant l’expedició, finançada per la Fundació de l’obra social La Caixa, els esportistes discapacitats Jesús Noriega – absència d’una mà des de naixement -, Xavier Valbuena – amputat femoral – i Eric Villalón – amb una visió d’un 5% -, acompanyats pels guies Ramón Larramendi i Ignacio Oficialdegui, van haver de treballar en equip per aconseguir superar les extremes condicions meteorològiques pròpies del continent antàrtic. El grup va haver de gestionar adequadament les situacions imprevistes i els moments especialment difícils tant física com psíquicament, com el repte més important.

Valbuena

Xavier Valbuena, veí de Vilassar de Mar, esportista i professor de secundària, va perdre la cama en un accident de motocicleta l’any 2000. El maresmenc va ser seleccionat entre més de 70 candidats que inicialment volien formar part d’aquesta aventura. L’expedició Pol Sud sense límits, que ha durat unes tres setmanes, ha demostrat la capacitat de les persones amb discapacitat i, alhora, ha servit per a realitzar la primera campanya científica de recollida de mostres en una àrea de 250 quilòmetres del continent antàrtic.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris