dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Masnou crea un registre municipal d’Unions Estables de Parella

parella_280x87.jpgEl ple de l’Ajuntament del Masnou celebrat setembre passat va aprovar per unanimitat el reglament regulador del Registre d’Unions Estables de Parella del municipi, requisit imprescindible perquè el Registre es posi en funcionament.

El ple de l’Ajuntament del Masnou celebrat setembre passat va aprovar per unanimitat el reglament regulador del Registre d’Unions Estables de Parella del municipi, requisit imprescindible perquè el Registre es posi en funcionament.

Buit legal

La creació del Registre d’Unions Estables de Parella – voluntari i gratuït – completa el buit legal existent en la Llei d’Unions Estables de Parella, en quant a la regulació de la constància registral de les unions no matrimonials. Segons els responsables municipals, amb aquesta iniciativa "l’Ajuntament del Masnou ha volgut fer una aposta en ferm per equiparar en drets a les unions estables de parella respecte de les unions matrimonials".

Seguretat jurídica

El Registre es configura, a més, com una eina de seguretat jurídica per als convivents, en el sentit que la seva inscripció en el Registre gaudirà del privilegi de la fe pública municipal com a instrument probatori i acreditatiu de la seva unió extra-matrimonial, en els casos que no s’hagi atorgat escriptura pública.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris