divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Masnou s’acomiada dels onze infants del camp de refugiats de Jenin

nens_jenin_280x87.jpgOnze infants procedents del camp de refugiats de Jenin (Cisjordània) han estat acollits al Masnou de 30 de juliol al 5 d’agost, en una iniciativa solidària de suport internacional.

Onze infants procedents del camp de refugiats de Jenin (Cisjordània) han estat acollits al Masnou de 30 de juliol al 5 d’agost, en una iniciativa solidària de suport internacional.

Visites

Durant la seva estada, els nens i nenes van visitar, entre altres equipaments, el port del municipi, on van poder conèixer de prop el món de la pesca. També, convidats per la Penya Barcelonista del Masnou i Ocata, van desplaçar-se a Barcelona on van visitar l’estadi del Futbol Club Barcelona.

Rebuda consistorial

Poc abans de marxar, els infants van ser rebuts el passat 4 d’agost per l’alcalde accidental del Masnou, Ernest Suñé; la regidora de Cultura, Activitats i Festes, Marta Neira, i el regidor de Solidaritat i Cooperació, Xavier Serra.

Col·laboració solidària

Aquesta iniciativa és fruit d’una col·laboració que es porta a terme des de l’Associació Cultural La Xalupa juntament amb l’ONG ISISH (Iniciativa Solidària de Suport Internacional Humanitari), en la qual també col·labora patrocinant l’estada l’Ajuntament del Masnou a través de les regidories de Cultura i Festes, i Solidaritat i Cooperació.

Canvi d’última hora

D’altra banda, fonts de l’Associació Cultural La Xalupa, han explicat que, tot i que era previst que els infants que havien de visitar El Masnou fossin de l’orfenat de Tulkharem, quan els i les membres d’ISISH van anar a recollir-los, "les persones responsables de l’orfenat van dir que eren massa petits per marxar", van dir. Així, per tal de poder portar nens i nenes a terres catalanes, l’ISISH es va posar en contacte llavors amb la Mitja Lluna Roja – l’equivalent a la Creu Roja al món islàmic -, que els va suggerir la possibilitat d’acollir nens i nenes del camp de refugiats de Jenin.

per Redacció | Foto: Aj.Masnou

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris