dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El mataroní Gener Salicrú, seleccionat per la primera orquestra simfònica per Internet

gener_salicru_280x87.jpgEl músic mataroní Gener Salicrú ha estat escollit entre 3.000 candidats de tot el món per formar part de la primera orquestra simfònica que es convoca per Internet. És un dels cinc clarinetistes preseleccionats.

El músic mataroní Gener Salicrú ha estat escollit entre 3.000 candidats de tot el món per formar part de la primera orquestra simfònica que es convoca per Internet. És un dels cinc clarinetistes preseleccionats.

Alleujament

En declaracions a Diari Maresme, Salicrú assegura que en el moment de llegir la notificació de la seva preselecció "vaig sentir com una espècie de sensació d’alleujament, perquè pensava que el jurat hauria passat a força gent a la fase final i només n’haurien descartat aquells que realment no veien prou preparats per a tocar a l’orquestra", ha dit. La seva sorpresa va ser veure que, en el cas dels clarinetistes d’arreu del món, de tots, només n’havien seleccionat a cinc.

El projecte

La primera orquestra simfònica per Internet és una iniciativa del portal YouTube des d’on es va fer una crida a tots els músics d’arreu del món per a que participin en la creació d’aquesta orquestra. Els músics han hagut d’enviar dos vídeos interpretant amb el seu instrument el que requerien les bases de participació. El jurat ha preseleccionat uns aspirants, entre els quals es troba Gener Salicrú, que fins diumenge passat, 22 de febrer, han estat votats també pels usuaris d’internet. El proper 2 de març es sabrà els noms dels guanyadors, els quals viatjaran a Nova York per a tocar en el concert de l’orquestra al Carniege Hall.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris