dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Messenger Visual ‘maresmenc’ es presenta a les dinovenes Jornades Telecom I+D, a Madrid

messenger_visual_280x87.jpgUna delegació de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i la Fundació El Maresme presentaran, el proper 26 de novembre, el Messenger Visual a les Jornades Telecom I+D que tindran lloc a Madrid.

messenger_visual_800x600.jpgUna delegació de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i la Fundació El Maresme presentaran, el proper 26 de novembre, el Messenger Visual a les Jornades Telecom I+D que tindran lloc a Madrid.

TELECOM I+D

El Messenger Visual, el servei de missatgeria instantània adaptat a persones amb discapacitat, desenvolupat pel Centre per a la Innovació Tecnològica Adaptada a les Persones (CITAP), suma un nou reconeixement. El proper pas és la seva presentació el proper 26 de novembre, a Madrid, en el marc de les Jornades TELECOM I+D, patrocinades pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, universitats politècniques, centres tecnològics i empreses líders en els mercats espanyol i internacional. Aquestes jornades arriben enguany a la dinovena edició havent-se convertit en un punt de referència en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació com a espai d’intercanvi de coneixements i generació de sinèrgies, de manera que segons els impulsors del projecte "resulta especialment rellevant la presentació del Messenger Visual".

Comunicació virtual

La delegació maresmenca que serà l’encarregada de mostrar les aplicacions d’aquesta nova tecnologia la formaran Pere Tuset i Pere Barberán per part de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró (centre que forma part del parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme) i Esteve Buscà, Sandra Delgado i Núria Vilà per part de la Fundació El Maresme. Explicaran als assistents les particularitats del sistema, que facilita l’accés a la comunicació virtual a aquelles persones que tenen dificultats de lectoescriptura, d’expressió o de moviment.

Àrea ‘maresmenca’

La presentació del proper dia 26 a Madrid s’emmarca dins la voluntat de difondre els projectes en l’àmbit de la Recerca i el Desenvolupament (R+D), en el qual la Fundació El Maresme ha creat una àrea pròpia de recerca i desenvolupament de noves aplicacions tecnològiques per la millora del tractament i la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual que té la seu al parc TecnoCampus Mataró-Maresme (edifici TCM 1.0), i que treballa conjuntament amb la Fundació  TecnoCampus Mataró-Maresme a través del CITAP.

CITAP

El Messenger Visual és un projecte impulsat pel Centre per a la Innovació Tecnològica Adaptada a les Persones (CITAP), un projecte participat per la Fundació Maresme i Tecnocampus Mataró-Maresme i va ser creat el mes de juny de l’any passat. El Centre té la seva seu a l’edifici TCM 1.0 de Vallveric i rep el suport del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç a través del Pla Avanza, el projecte Comunitat Virtual per a Persones amb Necessitats Especials.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris