dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Metal Català arriba a Alemanya

Crysys, la jove banda igualada-odenenca acaba d’aconseguir una de les fites més importants dins la seva carrera musical, i es que, aquesta jove banda d’entre 17 i 23 anys representarà el “metal espanyol” en el gran concurs de bandes de l’èpic “Wacken Open Air Festival” (http://www.wacken.com/) del nord d’Alemanya, on es tractaran d’igual a igual no només amb els representants d’altres països i continents d’aquest concurs, sinó que també amb molts dels grups més grans del món del metall. Sens dubte una magnifica oportunitat per donar-se a conèixer pràcticament a tot el món, sobretot sabent que seran la primera banda espanyola a trepitjar els escenaris d’aquest festival, després de Mago de Oz.

metal_catala_800x600_foto_catmoto.com.jpgAquesta banda amb poc mes d’un any de vida està molt orgullosa dels resultats que ha anat obtenint al llarg del seu camí. Farà un any estaven tocant a la sala ‘’Il Gurú’’ (actual ‘’Honey’’) davant dels seus amics i familiars, però mica en mica es van donar a conèixer per Barcelona i voltants un cop es van proclamar guanyadors del concurs estatal de bandes ‘’Martohell Metal Rumble’’ on el premi va ser tocar al seu prestigiós festival Martohell Oktoberfest 08’ al costat de bandes tant nacionals com internacionals (tot un aperitiu comparat amb el W.O.A Metal Battle d’Alemanya). Aquest va ser un gran pas per posar-se a les masses al seu cantó i obrir noves portes a França, per gentilesa de l’organització ‘’Pyrenean Metalheads’’, i a València gràcies a l’organització ‘’Metal Bats’’.

Així doncs, quan ja es pensaven que les coses no podien anar millor, per casualitat Javier Carrión (bateria) va veure un anunci al myspace d’un concurs de bandes relacionat amb el Wacken Open Air i que aquesta era la primera edició que participava Espanya en el concurs, així que no ens ho varem pensar dos cops i ens hi varem apuntar tot i que cap d’ells esperava els resultats obtinguts ni molt menys. Un jurat va escollir els 5 finalistes escoltant les demos/maquetes dels concursants i observant les seves respectives pàgines web. La següent i última ronda per determinar el guanyador que representaria Espanya era demostrar davant d’un jurat el que valia cada banda a dalt d’un escenari durant 30 minuts, i així ho van fer totes, el nivell va ser molt alt i no hi havia clar guanyador, però Crysys tenia a més a més el factor edat a favor seu. La sorpresa va ser molt gran, i la sensació era com si no pogués ser veritat, no s’ho acabaven de creure, no podia ser, però va ser, ho van aconseguir, ja podien estar orgullosos del que havien aconseguit.

Ara el pròxim repte està al caure, aquest 30, 31 de juliol i 1 d’agost s’enlairen cap Alemanya per batre’s en duel amb els altres països i continents. Serà una de les experiències mes grans de la seva vida sens dubte. I es que tota aquesta bogeria no hagués sigut possible sense els seus fans incondicionals i més pròxims, els Alcoholic Supporters From Hell (així es com es fan anomenar), que els segueixen a tots als seus concerts i que sense ells no seria el mateix ni molt menys.

per Albert R. | Foto: catmoto.com

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris