dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El mosquit tigre ja ha arribat a 16 municipis maresmencs

mosquit_tigre_280x87_03.jpgLa Direcció General del Medi Natural ha fet públic el quart estudi de seguiment anual de la població del mosquit tigre asiàtic, on s’avalua la seva evolució i capacitat d’expansió pel territori.

mosquit_tigre_400x450.jpgLa Direcció General del Medi Natural ha fet públic el quart estudi de seguiment anual de la població del mosquit tigre asiàtic, on s’avalua la seva evolució i capacitat d’expansió pel territori.

Estudi

L’estudi, elaborat el 2008, ha constatat que el mosquit tigre es troba en 87 municipis de 12 comarques catalanes, entre les quals es troba el Maresme, augmentant en un sol any en 32 localitats més que l’any 2007 (55 municipis).

Maresme

Al Maresme, hi ha presència d’aquesta espècie per primera vegada a Tiana, Vilassar de Dalt, Calella, Sant Cebrià de Vallalta, Tordera, Premià de Mar, Premià de Dalt, Teià, Argentona, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt. L’any 2006, el municipi maresmenc on es va detectar el mosquit tigre per primer cop va ser Caldes d’Estrac, i el 2007 es va expandir a Arenys de Mar, El Masnou, Canet de Mar i Montgat.

Prevenció

Des de que els primers exemplars d’aquest insecte es van detectar a Sant Cugat del Vallès, l’any 2004, la seva expansió pel territori no ha parat d’augmentar. El més efectiu per frenar la seva proliferació és evitar la posta d’ous i el creixement de les larves aquàtiques, cosa que s’aconsegueix amb l’eliminació dels punts d’aigua on poden créixer.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: James Gathany 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris