divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El nou edifici de Mataró Energia Sostenible serà una construcció 100% sostenible

mataro_280x87_03.jpgMataró Energia Sostenible, S.A.(MESSA) ha iniciat aquest mes d’octubre la construcció del seu nou edifici que, mitjançant el Tub Verd, impulsarà aigua freda per a subministrar climatització centralitzada als nous edificis del Front del Mar del municipi.

mataro_580x180_03.jpgMataró Energia Sostenible, S.A.(MESSA) ha iniciat aquest mes d’octubre la construcció del seu nou edifici que, mitjançant el Tub Verd, impulsarà aigua freda per a subministrar climatització centralitzada als nous edificis del Front del Mar del municipi.

Nous edificis

Concretament, aquest equipament donarà servei als nous edificis de la zona del parc tecnològic TecnoCampus Mataró-Maresme, el Rengle o el sector d’Iveco; propulsant 1600 m3 cada hora, l’equivalent a 25.000.000 de kWh l’any.

Pressupost

Aquest edifici, que s’ubicarà a la carretera de Barcelona, a tocar de les instal·lacions de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Mataró i la rotonda del Rengle, té un pressupost global de 975.000 euros i les actuacions duraran uns 10 mesos.

Característiques

L’edifici disposarà d’una superfície global construïda de 1.415 m2, 1.215m2 de sostre industrial – per instal·lar màquines de producció d’aigua freda, bombes d’impulsió i el taller de manteniment – i 200 m2 destinats a oficines. A més, segons informa el consistori, tindrà una imatge exterior prou característica, "ja que combinarà el gris i el verd corporatiu amb els acabats metàl·lics de la façana, amb al qual cosa esdevindrà un edifici singular de la ciutat". També, s’hi col·locaran plaques solars fotovoltàiques al sostre per aprofitar l’energia solar i, així, es reduirà ‘notablement’ el consum energètic de la pròpia instal·lació amb l’objectiu de ser un referent d’estalvi energètic a la ciutat i esdevenint una construcció 100% sostenible.

per Redacció | Foto: Google Maps

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris