dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Parc de Can Jalpí d’Arenys de Munt acollirà la segona sessió d’anellament d’ocells

ocells_280x87.jpgPer segon any consecutiu, el Parc de Can Jalpí d’Arenys de Munt acollirà el proper dissabte dia 18 d’abril, de 8 del matí a 12 del migdia, una sessió d’anellament científic d’ocells oberta a la participació de tothom.

Per segon any consecutiu, el Parc de Can Jalpí d’Arenys de Munt acollirà el proper dissabte dia 18 d’abril, de 8 del matí a 12 del migdia, una sessió d’anellament científic d’ocells oberta a la participació de tothom.

Identificació d’espècies

La sessió, que anirà a càrrec de l’Institut Català d’Ornitologia, consisteix en la captura dels ocells que es mouen i habiten els diferents ambients del Parc de Can Jalpí. Mitjançant mètodes inofensius, es farà una demostració al públic sobre la identificació de les diferents espècies que es capturin i s’explicarà les seves característiques. L’any passat més de 70 persones van participar a la jornada que es va celebrar en aquest mateix indret.

Anellament

Aquesta és una de les activitats que organitza l’Institut Català d’Ornitologia amb l’objectiu de donar a conèixer diferents aspectes de l’ornitologia i especialment l’anellament cíentífic d’ocells, un mètode d’estudi basat en el marcatge individual de les aus. Qualsevol registre d’un ocell anellat ofereix una gran quantitat d’informació sobre la seva biologia, especialment pel que fa als seus desplaçaments. Una altra informació derivada de les recuperacions i controls inclou també paràmetres poblacionals, com ara la taxa de supervivència, l’èxit reproductor, etc.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris