dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El pinedenc David Lladó desenvolupa Kri kri, una alternativa a Twitter

kri_kri_280x87.jpgDavid Lladó, editor adjunt i encarregat del desenvolupament tecnològic de Diari Maresme, ha creat Kri Kri , conjuntament amb el barceloní Enrique Castro. El nou projecte és una alternativa a Twitter que, a més, permet crear converses entre els usuaris.

kri_kri_580x180.jpgDavid Lladó, editor adjunt i encarregat del desenvolupament tecnològic de Diari Maresme, ha creat Kri Kri , conjuntament amb el barceloní Enrique Castro. El nou projecte és una alternativa a Twitter que, a més, permet crear converses entre els usuaris.

Creadors

Els dos creadors de Kri Kri , que es van conèixer en un Curs de Formació Ocupacional a Barcelona, són grans admiradors de Twitter. Però, tant Lladó com Castro, van voler crear una aplicació pròpia on fer i practicar microblogging i, alhora, "fer-la més simple, més ràpida i que, a més, permeti crear converses entre els usuaris". Cal tenir en compte que a Twitter només hi ha la possibilitat d’enviar-hi missatges.

"El que és bo, si breu, dues vegades bo!"

Seguint aquesta coneguda cita de Baltasar Gracián, els creadors catalans de Kri kri sintetitzen l’essència del seu projecte. Es tracta de construir un "jo digital" – ens diuen – "en un entorn amable on compartir informació i conèixer gent", afegeixen.

Microblogging social

Encara que, actualment, Kri kri es troba en fase de proves (Beta), les reaccions a la xarxa no han parat de créixer. Desenvolupat en PHP i en un entorn LAMP, David Lladó ens explica que "Kri kri és un microblogging social. Serveix per expressar el que vulguis, quan vulguis, en missatges curts. Això de social ve perquè pots veure el que altres diuen, buscant els que t’interessen i els que no", puntualitza.

Diferències amb Twitter

Les principals diferències són que les converses estan organitzades en fils, que es poden escriure fins a 150 caràcters – 10 més que a Twitter – i que els RSS dels teus contactes són públics, quan en Twitter són privats. Després de la primera fase, Lladó i Castro estan estudiant altres aplicacions, com actualitzar-ho des del mòbil, o algunes de les propostes que arriben dels primers usuaris de Kri Kri.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris